fbpx

Mød Alphas forfattere på Bogforum 2023

Den 3.-5. november 2023 står weekenden i litteraturens tegn, når der igen afholdes Bogforum i Bella Center. Alle os hos Alpha er selvfølgelig klar endnu en gang, og vi medbringer både vores nyeste udgivelser og bestsellere, kolde bobler og en masse af vores dygtige forfattere 💪 Vi er ved at lægge sidste hånd på programmet for weekenden. Få et overblik over de af vores forfattere, du kan møde på Alphas egen stand her 👇

Mikkel Birkegaard

Mikkel Birkegaard (f. 1968) debuterede i 2007 med Libri di Luca, som blev solgt til oversættelse i 25 lande. Senere kom Over mit lig og Fra drømmenes bog, der ligesom debuten kredsede om bøgernes verden, en verden, som har fascineret ham siden barndommen, hvor hans mor, der var bibliotekar på bl.a. Sct. Hans’ petientbibliotek, tog ham med på arbejde. Efterfølgeren er hans fjerde roman.

Efterfølgeren er en udspekuleret krimi, om hvad der gemmer sig i litteraturens labyrintiske gange.

Rosa Liksom

Rosa Liksom (f. 1958) er født i Lapland, Finland. Da hun var 17, flyttede hun til Helsinki, hvor hun studerede antropologi på universitetet. Hun debuterede som forfatter med en novellesamling i 1085 og har siden da skrevet en lang række bøger. Derudover laver hun også kortfilm, fotograferer og maler. Hendes hovedværk er Kupé nr. 6 (på dansk i 2013), som hun modtog den store litteraturpris Finlandia-prisen for i 2011, og som i 2023 blev filmatiseret og vist på Cannes Festivalen, hvor den modtog Grand Prix-prisen og var nomineret til Guldpalmerne.

Rosa Liksom er forfatter til Elven og Kupé nr. 6, der begge udkom i 2023 hos Alpha. Kupé nr. 6 er en genudgivelse.

Benn Q. Holm

Benn Q. Holm (f. 1962) har skrevet 16 romaner siden debuten i 1994. Han brød igennem med Hafnia Punk (1998), der i dag står som en nyklassiker og regnes for en af de stærkeste samtidsromaner som København i de rundforvirrede 90’ere. Storværket Album (2000) står som et andet højdepunkt. 2. Verdenskrigsromanen De døde og de levende (2016) blev en stor succes både hos læsere og kritikere og introducerede forfatteren for et nyt publikum.

Benn er nu aktuel med romanen Boi Wagner – en ægte kunster- og udviklingsroman, som med djævels energi favner tre årtier og fører historien helt frem til vore dages skræmmende nutid. Benn har yderligere udgivet Et stykke af tiden i 2021 hos Alpha.

Sara Rahmeh

Sara Rahmeh er digter, storyteller, poetryslammer, improskuespiller og manuskriptforfatter. Hun har optrådt med sine digte i hele landet og er en fast del af ensemblet på Improv Comedy Copenhagen.

“Lyt med hjertet, ikke med øret, sagde min bedstemor. Og jeg tog det hele ind. I en tidlig alder begyndte jeg selv at dykke ned i litteraturen. Jeg gemte mig mellem boghylderne på biblioteket og skrev selv stakkevis af dagbøger, noveller og digte”, siger Sara Rahmeh, der trods sin succes på landets scener ikke lægger skjul på, at det skrevne ord har en helt særlig plads i hendes mangfoldige hjerte.

Sara udkom i 2023 med hendes debutroman, Betonhjerter, og i 2021 med digtsamlingen Langt væk og lige om hjørnet.

Kim Andrea Brofeldt

Kim Andrea Brofeldt (f. 1975) debuterede som romanforfatter i 2023 med den meget roste Afslutninger. Kim Andrea har tidligere udgivet en fagbog, skrevet adskillige klummer, artikler og noveller til blade og har altid haft gang i flere projekter på samme tid.

Oprindeligt er hun uddannet billedkunstlærer og har arbejdet med børn og unge i over 20 år, men en blodprop i hjernen i 2021 fjernede hendes evne til at multitaske og fik hende til at gå efter drømmen om at skrive på fuld tid. Nu skriver hun på sin anden roman, holder foredrag og lader sig indimellem stadig friste af kortere skriveprojekter.

Mette Boye Kirkeby

Mette Boye Kirkeby (f. 1978) er vestjysk udlandsdansker og debuterende forfatter bosiddende i Schweiz. Som cand.mag. i dansk og psykologi, master i positiv psykologi og lektor i dansk tager Mette Boye Kirkeby med sin roman afsæt i undervisningsverdenen, som har været hendes professionelle hjemmebane i mange år. Hendes roman Forspil til Herning er en humoristisk hyldest til det at være menneske i en global krisetid.

Katrine Engberg

Katrine Engberg debuterede som krimiforfatter i 2016 og har solgt mere end 300.000 bøger herhjemme. Hun er nomineret to gange til Årets forfatter og tre gange til MARTHA-prisen, som hun vandt i 2021 for Isola.

Internationalt er Katrine Engbergs krimiserie solgt til udgivelse i 30 lande. Den har blandt andet fået en fremragende modtagelse i USA af både læsere og anmeldere, og har ligget på bestsellerlisterne i Danmark, USA, Tyskland, Canada, Norge og Sverige.

Det brændende blad udkom i 2022 og er første bog i et helt nyt krimiunivers med privatdetektiv og efterforsker Liv Jensen i hovedrollen. Den 10. oktober udkommer hun med næste bog i serien, De hvide nætter.

Rikke Mia Skovdal

Rikke Mia Skovdal (f. 1990) er kvinden bag den populære Instagram-profil Lidt broderi har aldrig skadet. Hun er uddannet tv- og medietilrettelægger og har produceret en lang række podcasts for blandt andet Radio24syv, P1 og r8Dio. Rikke bor i København, men kommer oprindeligt fra Holstebro, hvor hun stadig er en flittig genbrugsjæger og upcycler gamle broderier med sjove nye ord og vinkler.

Timm Vladimir

Timm Vladimir er madskoleindehaver og tv-vært. Gennem 25 år har han været vært på forskellige tv-programmer og awardshows og lagt stemme til flere animationsfilm. Efter at have vundet Masterchef Danmark i 2011 begyndte han en karriere som kok og etablerede madskolen Timm Vladimirs Køkken – og i 2013 udgav han kogebogen Køkken. Timm har været vært for Den store bagedyst på DR siden 2014.

Hos Alpha har Timm udgivet kogebøgerne Vinterkogebog (2021) og Sommerkogebog (2022).

Ditte Giese & Anne Sofie Allarp

Ditte Giese er kulturjournalist og har i årevis fungeret som kritiker, kommentator og analytiker af sin samtid og generation. Ditte er især kendt som feministisk debattør og var i et årti en af Dagbladet Politikkens mest markante stemmer, inden hun skiftede spor til Heartbeats, hvor hun laver podcast og er journalistisk chef.

Anne Sofie Allarp er jurist og forfatter og har i en årrække arbejdet som skribent og journalist blandt andet som vært og international redaktør på Radio24syv. Hun er fast kommentator på Berlingske og jævnligt på TV 2 NEWS og mener i det hele taget ofte noget om politik og internationale forhold.

Ditte og Anne Sofie har sammen skrevet samtaleromanen Breve til livet, der udkom i 2020. Om at leve og skulle dø, om børn, vasketøj, venskab og sex, politik, pis og den stille desperation, selvfølgelig. Om at elske og være kvinde midt i livet.

Ditte Giese har derudover udgivet bogen Ulige uger, og Anne Sofie Allarp har udgivet romanen Hændelsen.

Valérie Perrin

Valérie Perrin (f. 1967) er fransk forfatter, manuskriptforfatter og fotograf. Hun debuterede i 2017 med romanen Les Oubliés du dimanche, som vandt adskillige litterære priser, men hun fik først sit store gennembrud med Vand til blomster. Romanen udkom i stilhed, men anbefalingerne af bogen løb fra mund til mund, og den har siden solgt mere end en million eksemplarer i Frankrig og 400.000 i Italien, hvor den blev 2020’s store lockdown-roman og årets mest solgte bog. Vand til blomster er solgt til udgivelse i 32 lande. Valérie er nu aktuel med romanen Tre, der udkommer den 31. august. En bevægende historie om kærlighed og tab, håb og sorg, venskab og modgang. Og om tiden, som uundgåeligt forandrer os alle.

Trine Appel

Trine Appel er forfatter, skuespiller, instruktør og uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole. Hun har medvirket i adskillige teaterforestillinger, film og flere tv-serier på DR og TV 2. Trilogien Ildfuglen forener en socialrealistisk ramme med fantasyelementer, men giver også indblik i et stykke danmarkshistorie.

Trine udgav i 2020 Fortidens port, Ildfuglens hær i 2022 og udkommer i 2023 op til Bogforum med det sidste bind i trilogien Ildfuglen, Eiliuns stemme.

 

Seneste nyt

Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik