fbpx
Krimi og spænding

Efterfølgeren

Femten år efter verdenssuccesen 'Libri di Luca' vender Mikkel Birkegaard tilbage med en udspekuleret krimi om, hvad der gemmer sig i litteraturens labyrintiske gange.

William Falk, Danmarks ukronede krimikonge, er en mand, der skiller vandene. Læserne elsker ham, den litterære elite rynker på næsen, og kollegerne er ved at gå til af misundelse. Men ingen kan påstå, at Falk ikke er en mand, der kan sit kram. Med stor grundighed og kompromisløshed har han skabt successerien Fiskeren, og han syntes at have tænkt på alt – selv sin egen begravelse.

Da William Falk findes død, er han kun halvvejs i sidste bind, og så går jagten på efterfølgeren i gang. Laust Troelsen, der henslæber en eremitagtig tilværelse som gymnasielærer, vil helst glemme sin tilknytning til Falk, der engang var leder af en skrivegruppe, der legede med en forskruet form for method writing. De ting gruppen skrev om, skulle også afprøves i virkeligheden – hvordan var det at skære i lig? Hvordan var det at være sammen med en prostitueret? Udfordringerne dengang udviklede sig hurtigt og hvad der til en start var drengestreger, blev pludselig til farlig leg.

Laust ser sig nu pludselig inddraget i spillet om William Falks livsværk, og det står hurtigt klart, at begivenhederne i deres fælles fortid har fået Falk til at udnævne Laust som kandidat til at samle handsken op. Laust er dog ikke den eneste kandidat, men da folk begynder at falde døde om omkring ham, går det op for ham, at det er slut med at flygte fra fortidens synder.

 

"Det her er allerede nu en værdig kandidat til »Årets krimi«."
Berlingske
"Spænding, snuhed og satire (...) en elegant afslutning."
Politiken
"Storslået genreparodi (...) Birkegaard hudfletter veloplagt den danske krimiscenes mange aktører."
Jyllands-Posten
"Interessant og stærkt underholdende."
Fyens Stiftstidende
"En yderst medrivende, læseværdig krimi, der tillader sig at lege med sin egen genre, i langt højere grad mange af de andre danske kriminalromaner, man kan læse for tiden."
Kulturkapellet
"Mikkel Birkegaard har skrevet en meget underholdende spændingsroman, der leverer et kærligt svirp til krimiindustrien."
Litteratursiden
"En elegant og sjov krimifortælling som river dig med som læser (...) en rigtig pageturner med gys og grin i skøn blanding."
Krimisiden.dk
"Er du normal krimilæser? Så vil jeg helt klart anbefale dig at læse "Efterfølgeren". Det vil måske give dig et nyt syn på den genre, du ellers holder så meget af."
Bogens Liv
"En intens og velskrevet spændingsroman (...) Varm læseanbefaling herfra."
Litteraturtale
"Jeg havde lyst til at læse videre igennem hele bogen."
Bogoplevelser
"Original og morsom (...) En varm anbefaling."
Bookbestiesdk
"Jeg skulle ikke læse ret mange sider i Efterfølgeren, før jeg faldt pladask for den (...) Den var simpelthen bare svær at lægge fra sig igen."
bogerne_i_mit_liv
"Det er et sindssygt godt plot."
randis_bogreol
"En forfriskende, fascinerende og anderledes krimi fuld af mørke kringelkroge."
boglitt
Antal sider:
524
Sprog:
Dansk
Udgivelsesdato:
12. januar 2023
ISBN:
9788772391410 (Trykt bog)
9788775621873 (E-bog)
9788775621880 (Lydbog)
Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik