fbpx
Roman

Vand til blomster

En livsbekræftende, stemningsfuld og medrivende fortælling om livets store og små spørgsmål – og om at turde tro på lykken. Fuld af poesi, varme og eftertænksomhed.

Violette Toussaint lever et stille liv som kirkegårdspasser i en lille by i Bourgogne. Dagene tilbringer hun sammen med den lokale sognepræst fader Cedric, bedemændene Lucchini-brødrene og de tre gravere Nono, Gaston og Elvis. Flere gange om dagen kigger de ind i Violettes køkken for at få sig en kop kaffe og en snak, ligesom også mange af de lokale kommer forbi for at få en kop eller et glas og nogle trøstende ord. Violettes dør står altid åben.

Hvad der har fået en smuk kvinde i sin bedste alder til at flytte til egnen for at tage det noget særprægede job, er der til gengæld ingen, der snakker om. Lige indtil en tidlig morgen, hvor en fremmed banker på Violettes dør med sin mors aske og en anmodning, der kommer til at ændre Violettes stille liv for altid.

En ægte bogsensation

Vand til blomster er også historien om en ukendt forfatters roman, der blev en gigantisk succes og publikumsfavorit via begejstrede læsere og dedikerede boghandlere. Romanen har solgt over 1 million solgte bøger i Frankrig, hvor den blev 2020’s store lockdown-roman og årets mest solgte bog.

Få en forsmag i læseprøven.

Læs Q/A med forfatteren her.

 

Dette er den smukkeste roman i verden. Den fortjener 10+ ud af 10.
Antonio D'Orrico, Corriere della Sera
Fransk bestsellerforfatter skriver himmelsk godt i verdens »smukkeste roman« … en skøn blanding af både poetiske dyk ned i hverdagens trummerum-trivialiteter og episke spring op i livets helt store spørgsmål.
Berlingske
En sand pageturner … Det er nemt at se, hvorfor historien om den optimistiske kirkegårdspasser blev så elsket i sit franske hjemland.
Femina
Den franske charme virker helt rigtigt i smuk roman om det største tab.
Kristeligt Dagblad
Et vidunderligt kludetæppe af fortællinger om alle de døde på Violettes kirkegård og alle de personlige og kreative afskeder, der er blevet holdt for dem.
Magasinet LIV
En hjertevarm, modig og livsklog roman, der havde mig i sin hule hånd lige fra starten.
Torndahlbooks
En uhøjtidelig roman fyldt med kærlighed og sorg, hvorfra der udspringer en smuk poesi og en lækker følelse af sødme.
Bogsyn.dk
Bogen er røget ind på min personlige top ti over årets bedste læseoplevelser!
Annelovebooks
Formidabel fortælling! Grum og sørgelig. Poetisk og smuk.
Hyggegeek_litteratur
En stemningsfuld roman om sorg, men også en roman og kærlighed imellem mennesker og til livet.
Bog_finken
En helt fantastisk smuk bog som jeg syntes vi alle sammen skal læse.
Bekkalouisebooks84
Uden sammenligning én af de smukkeste bøger, jeg har læst i år.
Bogninja
Et tankevækkende indblik i den menneskelige psykologi. Bogen formår at inspirere sin læser til at tænke over meningen med tilværelsen. Takket være det maleriske sprog er det en skøn læseoplevelse om at finde håb og mening.
Bogvægten
En smukkere og finere fortælling skal man lede længe efter. Det er fransk. Det er poetisk. Og størst af alt er kærligheden.
bbcs.bogunivers
En smuk fortælling om at kæmpe for livet på trods af svigt, skuffelse og sorg.
Bogens Liv
Smukt, fremragende og fuldstændig gribende.
Bogglæde
Velskrevet og overlegent.
Bogrummet
Smuk, grum og raffineret roman om livets små og store tildragelser.
Tidsskriftet Epsilon
Perrin skriver elegant og vedkommende.
Ordtryk
Da jeg læste Vand til blomster, lånte jeg den på biblioteket og jeg var fuldstændig vild med den. Den har spøgt i mit baghoved siden, og det er en af de bøger, jeg bare rigtig gerne vil eje og have hos mig.
boegerne_i_mit_liv
Læs denne bog i den kommende mørke sæson, hvis du er en stemnings- og mysterielæser, der elsker en handling, som langsomt spiller sig ud, mens du fugter siderne med dine tårer.
kvindekenddinkanon
En af de smukkeste læseoplevelser, jeg har haft i år ... Bogen er livsbekræftende, fyldt med hemmeligheder og spænding, og jeg kan ikke anbefale den nok.
anette.leonora.andersen
Antal sider:
550
Oversat af:
Helena Brenum
Udgivelsesdato:
14. oktober 2021
ISBN:
9788772390574 (Trykt bog)
9788775620135 (E-bog)
9788775620142 (Lydbog)
Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik