fbpx
Roman

Boi Wagner

En ægte kunstner- og udviklingsroman, som med djævelsk energi favner tre årtier og fører historien helt frem til vore dages skræmmende nutid.

Den strandede forfatter Boi Wagner sidder på et hotel i Montreux og stirrer ind i sin livsaften over endnu et glas. Europa er lukket ned, og familien derhjemme er spredt for alle vinde. Men han kan ikke udskyde det længere: Han må finde hjem til København.

På sin besværlige rejse gennem kontinentets nedlukkede spøgelsesbyer mindes Boi Wagner, hvordan det hele begyndte. Opvæksten med sin mor, den døde far. Debutbogen, der lige var kommet på gaden, da han mistede sin mor. Tvillingernes ankomst kort efter, som med ét gjorde dagligdagen til en overlevelseskamp. Ægteskabets deroute, karrierens optur. Og så: gennembruddet, den store slægtsroman, der bragte ham på forsiden alle vegne, indtil læsset væltede, og et nyt liv begyndte. Det liv han nu gør status over. Hvorfor blev det sådan?

Sandet i timeglasset løber hurtigere og hurtigere. Snart vil det være tomt. Men i erindringen kan alt vendes på hovedet og begynde forfra. Vend glasset, Boi Wagner. Tiden er inde.

Boi Wagner er Benn Q. Holm, som vi kender ham. Og ikke kender ham. En roman om en forfatters liv og værk, fortalt et sted mellem erindringskunst og maskespil. En midaldrende mands favntag med sig selv som forfatter, ægtemand, elsker, far og ven. En ode til livet, kærligheden og kunsten, skrevet med erfaringens tyngde og skriftens og poesiens lethed.

Boi Wagner er en roman, der tager læseren med ud på en rejse, ned ad gader og gyder Benn Q. Holm har besøgt før, men aldrig på denne måde, i hælene på en mand der kunne være ham selv.

 

"Indfanger elegant hverdagens poesi i et langt forfatterliv ... Benn Q. Holm kan noget helt uovertruffet med tempo, replikker og ikke mindst seje sceneskift."
Berlingske
"Et mesterligt og underfundigt stykke autofiktion ... Dette er Benn Q. Holm på absolut hjemmebane!"
POV International
"Virkelig vellykket."
Weekendavisen
"En bog som lægger endnu mere kvalitet til et ellers imponerende forfatterskab."
Lektørudtalelse
"Jeg elskede hver en side af den her roman!"
Simonekarlasbøger
"En rigtig glimrende fortælling om livet."
Bogrummet.dk
"Jeg er klar til at læse mere fra Holms forfatterskab."
Hyggegeek_litteratur
"En solid realistisk roman."
Bausagerbooks
Forfatter:
Antal sider:
460
Sprog:
Dansk
Udgivelsesdato:
28. april 2023
ISBN:
9788772390420 (Trykt bog)
9788793983779 (E-bog)
9788793983786 (Lydbog)
Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik