fbpx
Roman

Kupé nr. 6

To fremmede i en togkupé på en rejse fra Moskva til Ulan Bator i Mongoliet.

To fremmede i en togkupé på en rejse fra Moskva til Ulan Bator i Mongoliet. Hun er en ung finsk arkæologistuderende, der er rejst af sted for at se de mongolske helleristninger, han er en 45-årig russisk arbejder på vej til et job på en byggeplads. Tilfældet vil, at de havner i samme kupé på den transsibiriske jernbane og skal tilbringe lange dage og nætter sammen i hinandens selskab.

Året er 1986. Uden for togruden passerer det sibiriske vinterlandskab forbi. Inde i togkupéen drikker manden vodka og fortæller røverhistorier fra sit liv og praler med sine seksuelle eskapader. Den unge kvinde er for det meste tavs. Hun lytter og tænker.

Den lange rejse bliver et møde mellem øst og vest. Og mens byer, landsbyer, skove og dyr passerer forbi, drikker og fortæller manden om sit liv og sit land. Gennem hans fortælling tegnes et levende og skræmmende portræt af 1980’ernes Sovjetunionen: forfaldet, kulden og den evige vodka.

Find en læseprøve på bogen her.

 

"Så gennemført og gennemkomponeret. Så smuk og grum på samme tid. Det er prosa løftet op til højeste lethed og elegance, hvilket også er den sværeste kunst."
Information
"En finurlig, barsk og yderst velskrevet historie."
Simonekarlasboeger
"En meget fin skildring af Sovjet lige inden sammenbruddet i slut-80erne. Det er også en indlevende roman om to mennesker med frostsår på sjælen, der forsøger at komme igennem livet på hver deres måde. Liksom har et smukt og præcist sprog."
Bogblogger.dk
Forfatter:
Antal sider:
205
Sprog:
Dansk
Udgivelsesdato:
20. juli 2023
ISBN:
9788772392233 (Trykt bog)
Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik