fbpx
Roman

Elven

Gribende fortælling om at være på flugt og være adskilt fra sin familie fra en af Finlands største samtidsforfattere.

En skræmmende aktuel roman om migration og flygtningelejre, og om elven, der markerer grænsen mellem liv og død for de mennesker, der har måttet forlade deres hjem. Fra en af Finlands største samtidsforfattere.

SEPTEMBER 1944. Titusindvis af mennesker må forlade deres hjem for at undslippe de ødelæggelser, som Laplandskrigen har medført. Midt i det hele står en fjortenårig pige, hvis familie er blevet splittet af krigen. Som konsekvens deraf må hun helt på egen hånd føre familiens køer og vigtigste ejendele fra familiens gård og afsted gennem det krigshærgede landskab – ikke mindst i forsøget på at finde sin mor.

 

"Udforsker helt nye sider af verdens ondskab."
Jyllands-Posten
"Bevægende ... en rå, sanselig og kropslig prosa."
Kristeligt Dagblad
"Dybt gribende.”
Information
"Elven er en helt utrolig spændende flygtningehistorie, set fra børns vinkel. Sproget er sprudlende poetisk og nært, grusomhederne beskrives lige på og ufordøjet, og man får som læser lyst til at hjælpe hovedpersonen og hendes venner, som er forladte og overladt til skæbnen."
Litteratursiden.dk
"Samspillet med naturen og dyrene fylder meget i romanen og er poetisk og fint beskrevet. En bemærkelsesværdig roman."
Randis_bogreol
"En smukt fortalt bog, som gør stort indtryk. Emnet er hårdt, og der lægges ikke fingre imellem ... En anderledes måde at fortælle om Finlands nyere historie på."
Lektør
Forfatter:
Antal sider:
280
Sprog:
Dansk
Oversat af:
Birgita Bonde Hansen
Design:
Henriette Mørk
Udgivelsesdato:
20. januar 2023
ISBN:
9788772391274 (Trykt bog)
9788775621545 (E-bog)
9788775621552 (Lydbog)
Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik