fbpx
Digte og noveller

Langt væk og lige om hjørnet

En digtsamling, hvor rodløsheden og længslen efter hjem altid lurer.

Selv røvhuller fortjener poesi

Hot yoga, hyggeracisme og hummus. En rejse fra syriske ørkenbjerge til sønderjysk kaffebord. Fra en fiskerby i Palæstina til en sidegade i København.

Langt væk og lige om hjørnet af Sara Rahmeh er et portræt af en ung kvinde med palæstinensiske rødder, der er født og opvokset på Vestegnen. En digtsamling om at være vokset op mellem to kulturer, men også om at være kvinde. Ikke dansk kvinde, ikke arabisk kvinde – bare kvinde.

En stærk og ubegrænset kærlighed til to kulturer og en sorg over en øget hadsk retorik ligger til grund for Sarah Rahmehs nye digtsamling. Den 35-årige poet og storyteller med palæstinensiske rødder har i mange år og med stor succes optrådt på landets scener med sine digte, der alle tager udgangspunkt i hendes egne oplevelser. På godt og ondt. Nu er hendes ord blevet til en bog, hvis vigtigste formål er at skabe forståelse mellem kulturer og på den måde være et tiltrængt modsvar til den stadigt hårdere retorik mod de mennesker her i landet, hvis hudfarve ikke er hvid.

 

Sara Rahmehs debutdigte har meget på hjerte.
Politiken
En hyldest til dem, der ikke tvinger sig selv til at vælge mellem de ting der udgør dem, og til dem, der tilhører flere kulturer, flere lande, flere mennesker.
Tid til Tanker
Flot digtning fra en dyb sjæl.
Bogsyn.dk
Jeg glæder mig til mere fra Rahmehs hånd.
Bogballaden
Letlæste og personlige prosadigte, som tegner et fint portræt af en kvinde, der er splittet mellem to kulturer.
Dansk BiblioteksCenter
En bog jeg vil købe til min datter.
Mit lille bibliotek
Forfatter:
Antal sider:
112
Design:
Imperiet / Simon Lilholt og Nete Banke
Udgivelsesdato:
22. januar 2021
ISBN:
9788772390277 (Trykt bog)
9788793983403 (E-bog)
9788793983410 (Lydbog)
Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik