De bedste læseoplevelser til vinterferien
Ferie, ferie, ferie 🎶 Hvor end du skal hen og hvad end du har lavet af planer alene eller med familien, så får du her vores bud på de bedste bøger til vinterferien, du skal have med dig 👇
Postkortet af Anne Berest
Mellem de sædvanlige nytårshilsner dukker der i januar 2003 et mystisk postkort op i postkassen hjemme hos Anne Berests familie. Der er ingen hilsen eller afsender – den, der har sendt kortet, ønsker tydeligvis at være anonym. Motivet på forsiden er det gamle operahus i Paris, Garnieroperaen, på bagsiden står der blot fire navne: Ephraïm, Emma, Noémie, Jacques. Det er navnene på Annes mormors forældre og hendes bror og søster. Alle fire døde i Auschwitz i 1942.
Postkortet er en medrivende slægtsfortælling, hvor et anonymt postkort med fire navne sender forfatteren tilbage i tiden.
I dine sko af Jojo Moyes
Nogle dage ville Sam ønske, at hun kunne leve en helt anden kvindes liv. En kvinde uden bekymringer om regninger, der skal betales, og en mand, der tilbringer hele dagen hjemme på sofaen ramt af en hård depression. En fortravlet morgen kommer hun ved et uheld til at tage en anden kvindes taske i træningscentret, og indholdet i den – en smuk Chanel-jakke og et par ultradyre designersko – giver hende mulighed for at snuse til et liv langt fra sit eget. Med skoene på føler hun sig et øjeblik som en anden kvinde. Ubekymret, selvsikker, fri.
I dine sko er en varm og rørende fortælling om to vidt forskellige kvinder, der bliver bragt sammen af skæbnen, og hvordan en ganske lille ting kan forandre alt og få en til at se verden med nye øjne.
Efterfølgeren af Mikkel Birkegaard
William Falk, Danmarks ukronede krimikonge, er en mand, der skiller vandene. Læserne elsker ham, den litterære elite rynker på næsen, og kollegerne er ved at gå til af misundelse. Da William Falk findes død, er han kun halvvejs i sidste bind, og så går jagten på efterfølgeren i gang. Laust Troelsen, der henslæber en eremitagtig tilværelse som gymnasielærer, vil helst glemme sin tilknytning til Falk, der engang var leder af en skrivegruppe, der legede med en forskruet form for method writing. De ting gruppen skrev om, skulle også afprøves i virkeligheden – hvordan var det at skære i lig? Hvordan var det at være sammen med en prostitueret? Udfordringerne dengang udviklede sig hurtigt og hvad der til en start var drengestreger, blev pludselig til farlig leg.
Efterfølgeren er en udspekuleret krimi om, hvad der gemmer sig i litteraturens labyrintiske gange. Mikkel Birkegaard har også tidligere skrevet verdenssuccesen ‘Libri di Luca’.
Det brændende blad af Katrine Engberg
Efterforsker Liv Jensen er i vildrede. Ubehagelige omstændigheder tvinger hende til at sige sit job op hos Aalborg politi og rejse retur til barndomshjemmet. Heldigvis finder hun hurtigt et lejemål i kælderen i et hus på Vesterbro hos den pensionerede rammemager, Jan Leon, og hans voksne datter, Hannah. To mennesker, som deler en stor sorg. Liv drømmer om en stilling ved Drabsafdelingen i hovedstaden, men må indtil videre tage til takke med arbejdet som privatdetektiv – og så den cold case, hun får af sin ven og mentor, Petter Bohm fra Københavns Politi. Sagen handler om en kulturjournalist, der blev kvalt for tre år siden, gerningsmanden er aldrig fundet. Måske kan Liv opklare den sag, slette minderne fra Aalborg og vende tilbage til politiet igen?
Det brændende blad er første historie i en ny krimiserie med efterforsker og privatdetektiv Liv Jensen i hovedrollen, automekanikeren Nima Ansari og krisepsykologen Hannah Leon. Krimiseriens filmoption er netop blevet købt af Zentropa, og forventes at blive en serie på tre-fem film.
Vi begynder med slutningen af Chris Whitaker
Duchess Day Radley er 13 år gammel og selverklæret lovløs. Regler og love er noget, der gælder for andre, ikke hende. Hun tænker kun på at beskytte sin lillebror, Robin, og deres mor, Star, en falleret, men ombejlet barsangerinde, der ikke kan tage vare på sig selv eller sine børn.
Vi begynder med slutningen er en usædvanlig, gribende og nervepirrende roman i spændingsfeltet mellem en thriller, amerikansk noir, moderne western og socialrealistisk familie og lillebydrama fra Montana til Californien. Med en menneskelig dybde, humor og poesi, der gør den til sin helt egen, og som har ramt læsere verden over lige imellemgulvet.
En syerske i New York af Natasha Lester
1940
Da tyskerne rykker frem mod Paris, bliver den unge syerske Estella Bissette tvunget til at flygte fra alt, hvad hun har kært. Hun sætter kursen mod New York med blot et par francs på lommen, en kuffert med det allermest nødvendige, sin symaskine og en stor drøm om at åbne sin egen systue.
2015
Den australske modekurator Fabienne Bissette rejser til New York for at arbejde på en udstilling af de kreationer, som hendes farmor, en af verdens førende modedesignere, har skabt. Men efterhånden som Fabienne finder ud af mere om sin farmors fortid, afdækker hun også en tragisk historie om hjertesorg og familiehemmeligheder, som på dramatisk vis vil ændre hendes eget liv.
En syerske i New York er en storslået roman om krig, kærlighed og modeverdenen i 40’ernes USA skrevet med Natasha Lesters vanlige sans for at konstruere en dramatisk fortælling baseret på solid research af livet under krigen og dens helte og skæbner.
Følg med på vores Instagram for flere læsetips, inspiration og alt godt fra bøgernes verden 💖 Klik her, for at komme til vores Instagramprofil.