fbpx
Roman

Vi begynder med slutningen

Usædvanlig, gribende og nerve­pirrende fortælling om, hvordan mennesker overlever, og hvordan kærlighed – i alle dens forklædninger – vinder.

Duchess Day Radley er 13 år gammel og selverklæret lovløs. Regler og love er noget, der gælder for andre, ikke hende. Hun tænker kun på at beskytte sin lillebror, Robin, og deres mor, Star, en falleret, men ombejlet barsangerinde, der ikke kan tage vare på sig selv eller sine børn.

Walk har aldrig forladt Cape Haven, den lille by på Californiens kyst, hvor han og Star voksede op. Han er sidenhen blevet politichef i byen, men fortidens synder plager ham stadig: Hans vidneforklaring var skyld i, at hans bedste ven, Vincent King, røg i spjældet for drabet på Stars lille­søster, Sissy. Siden dengang har Walk forsøgt, det bedste han kunne, at tage sig af Star og senere hendes to børn.

Nu – 30 år efter – har Vincent afsonet sin straf. Inden han røg i fængsel, var han og Star kærester, men ingen i Cape Haven glæder sig til gensynet udover Walk. Star er ude i tovene, mændene skraber på hendes dør som savlende, beskidte køtere. Og Duchess? Hun ruster sig til mødet med den møghund, der ødelagde hendes mors liv.

Da katastrofen rammer, ligner det et deja-­vu, men intet er som dengang, det hele begyndte.

VI BEGYNDER MED SLUTNINGEN er en usædvanlig, gribende og nerve­pirrende roman i spændingsfeltet mellem en thriller, amerikansk noir, moderne western og socialrealistisk familie­ og lillebydrama fra Montana til Californien. Med en menneskelig dybde, humor og poesi, der gør den til sin helt egen, og som har ramt læsere verden over lige imellemgulvet.

Få en forsmag på historien i læseprøven.

 

"En imponerende velplottet og velskrevet kriminalroman."
Jyllands-Posten
"Sæsonens sandsynligvis mest rørende og hjertesmerteruskende roman er landet."
Berlingske
"Har det hele og mere til."
Politiken
"Dette er et episk drama og et ægte mesterværk. Jeg vil blive overrasket, hvis jeg læser en bedre roman i år."
Daily Mirror
"Et hjerteskærende, amerikansk mesterværk om forbrydelse og straf, kærlighed og tilgivelse. 'Vi begynder med slutningen' er én af de historier, der gør stort indtryk, og som man ikke lige glemmer."
Litteratursiden.dk
"Intet mindre end fantastisk."
Bogblogger.dk
"En fuldstændig fremragende american noir thriller."
Litfix
"WOW...hold nu op en bog! Jeg er vild med ALT ved fortællingen."
Livetidukkehuset
"Fremragende og intens roman."
Lektørudtalelse
"En roman med stof til eftertanke."
Bog_finken
"Læs den!"
Bogpassionisten
"Jeg havde svært ved at lægge bogen fra mig."
Bogrummet.dk
"En fortælling, der bliver ved med at overraske – lige til sidste side."
Bogtanker
Forfatter:
Antal sider:
424
Oversat af:
Mette Egerod
Design:
Harvey Macaulay / Imperiet
Udgivelsesdato:
3. maj 2022
ISBN:
9788772390673 (Trykt bog)
9788775620326 (E-bog)
9788775620333 (Lydbog)
Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik