fbpx
Roman

Postkortet

En medrivende slægtsfortælling, hvor et anonymt postkort med fire navne sender forfatteren tilbage i tiden.
Bogen udkommer d. 20. oktober 2022

I januar 2003 dukker et mystisk postkort op i postkassen hjemme hos Anne Berest. Der er ingen hilsen eller afsender − den, der har sendt kortet, ønsker tydeligvis at være anonym. Motivet på forsiden er det gamle operahus i Paris, Opéra Garnier, på bagsiden står der blot fire navne: Ephraim, Emma, Noemi, Jacques. Det er navnene på Annes mors bedsteforældre og en grandonkel og grandtante. Alle fire døde i Auschwitz i 1942.

Seksten år senere beslutter Anne sig for at undersøge, hvem der i sin tid sendte det foruroligende postkort. Det sender hende hundrede år tilbage i familiehistorien til hendes jødiske oldeforældre, Ephraim og Emma, der rejser fra Rusland over Palæstina og Letland og ender med at slå sig ned i Paris, inden krigen kommer og vender deres tilværelse på hovedet.

Hvem har sendt postkortet – og ikke mindst, hvorfor har vedkommende sendt det? Og hvordan kan det være, at hendes mormor Myriam, som den eneste i familien overlevede krigen?

Forfatter:
Antal sider:
550
Oversat af:
Ane-Grethe Østergaard
Design:
Omslagsdesign: Lonnie Hamborg / Imperiet
Udgivelsesdato:
20. oktober 2022
ISBN:
9788772391038 (Trykt bog)
Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik