fbpx

Mormor dansede i regnen

Mormor dansede i regnen er en stærk læseoplevelse, inspireret af virkelige personer og baseret på et stykke grusom krigshistorie, der i dag er glemt.

Et stærkt familiedrama om kærlighed og svigt i krigens kølvand. Baseret på den tragiske historie om den østtyske by Demmin, hvor hundredvis af borgere i 1946 begik selvmord, da russerne indtog byen.

Den unge kvinde Juni har arvet sine bedsteforældres hus og drager derfor tilbage til den lille ø, hvor hun er vokset op. Mens hun går og rydder op i huset, falder hun over et billede af sin mormor sammen med en tysk soldat og et brev, hun skrev i 1946. Brevet er stemplet i Tyskland. Juni har aldrig hørt noget om, at hendes mormor skulle have været i Tyskland lige efter krigen, og hun beslutter sig for at grave lidt i mormorens historie.

Jagten på sandheden fører Juni til Berlin og videre til en lille by, som blev en del af den russiske zone, da Tyskland overgav sig. En by, der gemmer på et helt forfærdeligt stykke krigshistorie, som alle gerne vil glemme. Og Juni forstår nu, at hendes mormor hele livet har båret på en forfærdelig fortid, der også har haft betydning for Juni selv og hendes mor, Lilla.

Mormor dansede i regnen har solgt 60.000 eksemplarer i Norge og var nomineret til Bokhandlerprisen – Norges svar på De Gyldne Laurbær.

Gribende og stærk roman. Litteratursiden
En velkonstrueret roman om kærlighed, skam og hemmeligheder. Bogvægten.dk
Et stærkt og hjertegribende familiedrama.
Bogglæde
Mormor dansede i regnen er en stærk og velfortalt historie om hemmeligheder, skam og kærlighed. Randi Glensbo
Fin roman der rummer autentiske og virkelige menneskeskæbner. Bogsyn.dk
Meget fin og rørende roman om hemmeligheder og krigens grusomheder, men også kærlighedens helbredende kraft. Dansk BiblioteksCenter
Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik