fbpx

Nyheder april 2023

Det gode læseår fortsætter, når Alpha udgiver tre nye titler i april og en fantastisk genudgivelse. Læs med her 📚👇

Sandheden om havets døtre af Caroline Säfstrand

Da forfatteren Inez Edmarks nabo pludselig dør, beslutter hun sig for to ting – at rydde op i sit hus og at skrive sin sidste bog. Denne gang ikke en roman, men en personlig tilståelse: sandheden om havets døtre.

En dag falder Inez og får efterfølgende problemer med hoften. Hun er derfor tvunget til at ansætte rengøringsdamen Meja, som i tre uger skal hjælpe hende i huset. Den eneste regel er, at Meja under ingen omstændigheder må åbne den blå mappe, der indeholder manuskriptet til hendes bog.

Mødet mellem Inez, der i sit livs efterår skal forsones med sin fortid, og den fortabte Meja, som søger en fremtid, får uforudsete konsekvenser. Vil de to kvinder på trods af deres forskelligheder være i stand til at hjælpe hinanden?

Bogen udkommer den 3. april 2023. Klik her, for at for at forudbestille den.

Klik her, for at få en gratis læseprøve.

 

Kommandantens sekretær af Pam Jenoff

1939: Nittenårige Emma Bau har kun været gift i tre uger, da tyskerne invaderer Polen, og hendes mand, Jacob, tvinges til at gå under jorden. Selv ender hun i en jødisk ghetto, men med hjælp fra modstandsbevægelsen lykkes det hende at flygte til Krakow. Der påtager hun sig en ny identitet som den ikkejødiske Anna Lipowski og flytter ind hos Jacobs tante.

Til en middag får den tyske kommandant Georg Richwalder øje på Anna og drages straks af hende. Den højtstående nazist tilbyder hende jobbet som sin sekretær, og hun siger ja i håb om at få adgang til oplysninger, der kan komme modstandsbevægelsen til gode. Men deres forhold bliver mere og mere kompliceret, som krigen skrider frem, og Anna tvinges til at træffe skæbnesvangre beslutninger, der risikerer at afsløre hendes dobbeltliv og at bringe dem, hun elsker, i fare.

Bogen udkommer den 13. april 2023. Klik her, for at forudbestille den.

 

Opland af Jens Vilstrup

Da Niels mister sin far, vender han hjem til det Jylland, han engang flygtede fra. Gensynet med familien – hans mor og to storebrødre – og gamle venner og fjender rusker op i en fortid, Niels troede, han havde lagt bag sig.

Mens begravelsen nærmer sig, trækkes Niels ind i en række voldsomme begivenheder, som udspiller sig under provinsidyllens overflade. Samtidig begynder han at huske ting fra sin opvækst, han har fortrængt. Farens voldsomme temperament, morens ’blinde øje’, og hans egen og brødrenes desperate kamp mod overmagten.

Hvor var Niels selv dengang? Hvor meget har han egentlig flyttet sig? Hvad er sandheden om hans liv – dengang og nu? Og hvordan bevæger han sig videre, nu hvor han er havnet i kviksand til halsen?

Bogen udkommer den 13. april 2023. Klik her, for at forudbestille den.

 

ALBUM af Benn Q. Holm

ALBUM er en slægtsroman om det forvandlede Danmark, fra 70’ernes vokseværk til tiden omkring årtusindeskiftet. I centrum står de unge generationer: venstrefløjsbarnet Jon Olufsen, drømmeren Martin Lund Jensen samt den uregerlige Lars Rolsted og hans omsværmede søstre Terese og Katja.

ALBUM er en roman om veje og vildveje. Om seksuelt begær og penge, om druk og askese. En roman, der myldrer med bedsteforældre, marxister, udlandsdanskere, stjålne kys, bistandsbumser, yuppier, kunstnere og forsømte husmødre.

Bogen udkommer den 13. april 2023. Klik her, for at forudbestille den.

 

Boi Wagner af Benn Q. Holm

Den midaldrende og engang så succesrige forfatter Boi Wagner er på researchtur i Centraleuropa, da coronapandemien bryder ud og lægger gader og bycentre øde. Det bliver begyndelsen på en længere odyssé gennem et surrealistisk, nedlukket kontinent.

Mens Boi Wagner etapevist bevæger sig hjemad gennem Europa, rejser han samtidig tilbage i tiden til stedet og byen, hvor det hele begyndte: Valby Bakke i København. Her voksede Boi op alene med sin selvforsørgende mor. Vi følger ham gennem universitetet, forfattergennembruddet med slægtsromanen ‘Kød & blod’ til den pludselige deroute med skilsmisse og alt for mange skrivesjusser. Adskillige romaner og et nyt ægteskab senere vandrer han omkring som en halvplaget og skyldbetynget mand, fanget i pandemiens eksil langt fra det København, hvor han har efterladt sit hjerte.

Bogen udkommer den 28. april 2023. Klik her, for at forudbestille den. 

 

 

Hold øje med vores Instagram og TikTok for flere nyheder, boginspiration og læsetips.

Seneste nyt

Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik