fbpx
Roman

Opland

En rå og indfølt roman om at vokse op i den ’glemte’ del af Danmark. Om kærlighed, had og venskab mellem drenge og brødre. Om afstanden mellem det, man kommer fra, og det, man er blevet til. Og ikke mindst om den smertelige afstand mellem far og søn.

Da Niels mister sin far, vender han hjem til det Jylland, han engang flygtede fra. Gensynet med familien – hans mor og to storebrødre – og gamle venner og fjender rusker op i en fortid, Niels troede, han havde lagt bag sig.

Mens begravelsen nærmer sig, trækkes Niels ind i en række voldsomme begivenheder, som udspiller sig under provinsidyllens overflade. Samtidig begynder han at huske ting fra sin opvækst, han har fortrængt. Farens voldsomme temperament, morens ’blinde øje’, og hans egen og brødrenes desperate kamp mod overmagten.

Hvor var Niels selv dengang? Hvor meget har han egentlig flyttet sig? Hvad er sandheden om hans liv – dengang og nu? Og hvordan bevæger han sig videre, nu hvor han er havnet i kviksand til halsen?

OPLAND er en rå og indfølt roman om at vokse op i den ’glemte’ del af Danmark. Om kærlighed, had og venskab mellem drenge og brødre. Om afstanden mellem det, man kommer fra, og det, man er blevet til. Og ikke mindst om den smertelige afstand mellem far og søn.

 

"En fængslende og grum oplevelse ... Opland er svær at lægge fra sig."
Jyllands-Posten
"Er du gal hvor kan han skrive, Jens Vilstrup (...) Kæmpe anbefaling herfra 🔥"
bbcs.bogunivers
Politiken
ALT for damerne
Nordjyske
Dagbladenes Bureau
Forfatter:
Antal sider:
326
Udgivelsesdato:
13. april 2023
ISBN:
9788772391588 (Trykt bog)
Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik