fbpx
Roman

Kvinden med den blå stjerne

En stærk beretning om det menneskelige mod og viljen til at overleve. Baseret på virkelige beretninger om de polske jøders flugt fra Krakow under 2. Verdenskrig.

Polen 1942. Attenårige Sadie Gault bor med sine forældre
i Krakows jødiske ghetto. Da nazisterne begynder at deportere ghettoens indbyggere, søger Sadie og hendes forældre tilflugt i byens kloakker. En dag kigger hun op gennem en rist og får øjenkontakt med en ung kvinde.

Kvinden, Ella Stepanek, kommer fra et velhavende hjem og lever et liv i relativ lethed sammen med sin stedmor, som har tætte forbindelser til den tyske besættelsesmagt. Ensom og tung af længsel efter sin kæreste, der er draget i krig, vandrer Ella hvileløst rundt i Krakows gader, da hun opdager Sadie, der gemmer sig under jorden.

Fra det øjeblik forandres tilværelsen for begge kvinder.
Ella beslutter sig for at hjælpe Sadie, og de udvikler et tæt bånd, men som krigen udvikler sig og farerne vokser, bliver både deres venskab og vilje til at overleve sat på prøve.

Forfatter:
Antal sider:
384
Oversat af:
Anne Matthiesen
Design:
Lonnie Hamborg / Imperiet
Udgivelsesdato:
26. april 2022
ISBN:
9788772390611 (Trykt bog)
9788775620258 (E-bog)
9788775620265 (Lydbog)
Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik