fbpx
Roman

Hittebarnets historie

En uforglemmelig historie om to stærke kvinder, der må kæmpe for at overleve og beskytte dem, de elsker

Tyskland 1944. 16-årige Noa forsørger sig selv ved at gøre rent på jernbanestationen i den lille sydtyske by Bensheim. En aften, hvor stationen er tom, hører Noa barnegråd og opdager en hel godsvogn fyldt med spædbørn, der er mere døde end levende. Inden hun har nået at tænke sig om, har hun taget et grædende barn og flygter ud i vinternatten, væk fra vagterne, der bevogter stationen.

Et omrejsende cirkus bliver Noas og barnets redning, men der er én betingelse: Cirkusset mangler en artist, og Noa må lære den svære kunst at flyve i trapez, så hun kan fremstå som en naturlig del af cirkusset. Noa er dog ikke den eneste i truppen, der har brug for at gemme sig. Også den rutinerede artist Astrid, der skal oplære Noa, har sine hemmeligheder og grunde til at frygte de tyske soldater.

HITTEBARNETS HISTORIE er en uforglemmelig roman baseret på virkelige hændelser fra 2. Verdenskrig. En gribende historie om to stærke kvinder, der må kæmpe for at overleve og beskytte dem, de elsker.

 

Episk, spændende og følelsesfuld, og især Noas moderfølelser er godt skildret.
Femina
"Hittebarnets historie" er på mange måder en smuk, men dyster fortælling om håb, drømme og frygt. Det er en gribende fortælling og en historisk roman, der vækker følelser.
Bogens Liv
En smuk historie om tillid, kærlighed, venskab og hemmeligheder. Romanen gav mig en rørende læseoplevelse, som jeg sjældent vil glemme.
Etbogunivers
Denne bog er til dig, som hat lyst til at læse en stærk roman, som ikke er langt fra sandheden og som viser os kvinder fra den bedste side - den side hvor vi løfter hinanden op.
Bogbanden
Gribende og rørende roman, der efter et par dage stadigvæk sidder i kroppen af mig.
Bog_finken
Barsk, medrivende og ikke mindst fremragende.
Bogglæde
Historien er medrivende og rørende, man føler med de to stærke kvinder og håber til sidste side at de kommer ud på den anden side af krigen, frygten og deres rædsler.
bekkalouisebooks84
En hjerteskærende og gribende historie ... Den går lige i hjertet.
randiglensbo.dk
En læseværdig oplevelse.
Bogblogger.dk
En helt unik historie.
Fuglsangforoven
Gribende og stærk fortælling.
Lidtbedreliv
En rørende og barsk bog om to stærke kvinder.
bogbloggeren
Forfatter:
Antal sider:
378
Oversat af:
Anne Matthiesen
Udgivelsesdato:
3. august 2021
ISBN:
9788772390598 (Trykt bog)
9788775620197 (E-bog)
9788775620203 (Lydbog)
Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik