fbpx

Bøger du kan se frem til i august 2023

Fem spritnye bøger til din sommerlæsning og aftenstunderne. August bliver en herlig læsemåned, lad os bare sige det sådan! Der er nyheder både til krimielskeren, den litterære og til dig, der elsker en bog med lidt humor. Iblandt dem er en særlig udgivelse med hvad der måske er verdens smukkeste forside. Kan du gætte hvilken en vi tænker på? 👇 😍

Marskens mysterier

af Joy Ellis

På sit dødsleje har kriminalkommissær Nikki Galenas far efterladt hende med en sidste bøn: Find Eve! Hvem er denne Eve, som hun aldrig har hørt om? Samtidig med at hun skal opklare det personlige mysterium, bliver Nikki og hendes hold af efterforskere sat til at opklare fundet af en hårdt kvæstet ung mand i en kælderskakt på en forladt flyvestation.

Området omkring flyvestationen er ifølge de lokale hjemsøgt, og der er observeret mystiske lys og lyde derude om natten. En gruppe lokale historieentusiaster er mere end villige til at hjælpe politiet med at afdække, hvad der gemmer sig både over og under jorden i de gamle bunkere.

Mens den tilskadekomne svæver mellem liv og død med vagter ved sin side, indledes en efterforskning, der hurtigt griber om sig og gør den lille politistation til centrum for alles opmærksomhed. Opklaringen af begge mysterier fører til rystende opdagelser og bringer Nikki og hele hendes team i livsfare.

Læs mere om bogen her.

 

Portræt af en ung brud

af Maggie O’Farrell

Firenze 1545. Lucrezia de’ Medici kommer til verden som femte barn af ​​byens mægtige storhertug og udnytter sin plads midt i søskendeflokken til at leve sit eget liv i det store palads. Hun sniger sig rundt i dets hemmelige gange, lytter ved dørene og udfolder sit kreative talent ved at tegne og male. Men da hendes ene storesøster dør kort før sit bryllup med hertugen af Ferrara, bliver Lucrezia ufrivilligt kastet ind i rampelyset: Hertugen er hurtig til at anmode om hendes hånd, og hendes far er lige så hurtig til at slå til.

Lucrezia lander i en forvirrende ny verden, hvor hun hurtigt bliver klar over, at hendes ægtemand ikke er den mand, han har givet sig ud for at være. Selv hans søstre ser ud til at frygte ham, og én ting står alarmerende klart: Det er Lucrezias ansvar at sikre, at der kommer en arving, der kan sikre familiens fremtidige magt.

Læs mere om bogen her.

 

Eksil

af Jane Harper

UNDER DEN ÅRLIGE MAD- OG VINFESTIVAL I MARRALEE I DET SYDLIGE AUSTRALIEN forsvinder Kim Gillespie sporløst en forårsaften. Hendes etårige datter bliver fundet i en barnevogn for foden af pariserhjulet.

Et år efter Kim Gillespies forsvinden er hendes venner og familie samlet for at fejre barnedåb. Med som gæst er Aaron Falk fra politiet i Melbourne, som også var på besøg, da Kim forsvandt. Og Kims ældste datter, der ikke har opgivet håbet om at finde sin mor, fordi sagen aldrig er blevet opklaret.

Gensynet med Marralee, hvor det på ny er blevet festivaltid, bringer minder frem hos Aaron, og han begynder at grave i det lokale politis efterforskning af sagen. Selv befinder han sig ved en skillevej i livet. Også på den front udvikler ferien i de idylliske omgivelser sig helt anderledes end forventet.

Mange sandheder om Kims forsvinden og hendes liv, efter at hun flyttede fra Marralee, er aldrig kommet frem i lyset. Hendes skilsmisse, depression og selvvalgte eksil i Adelaide med en ny mand. Hvad får en mor til at forlade sit barn? Og hvad skete der i virkeligheden med Kim Gillespie?

Læs mere om bogen her.

 

Forspil til Herning

af Mette Boye Kirkeby

Maibritt er i slutningen af trediverne, nyskilt og langtidssygemeldt med stress fra sit job på pædagoguddannelsen i Herning. l bogen følger vi hendes kringlede og følelsesfulde vej tilbage til livet og til sit underviserjob. Men det er sin sag at stige på hamsterhjulet igen i en kværn af mus-samtaler, teammøder, kollegiale intriger, julefrokoster og ungdommelig længsel, når man samtidig skal jonglere med to delebørn, før-skole-samtaler og familiemiddage.

Forspil til Herning er en absurd, humoristisk historie om kærlighed, utidig situationsfornemmelse og de mange roller, vi spiller. Samtidigt er romanen en samfundskritisk kommentar til vores accelererende tids fokus på work-life-balance og professionel identitet. I et både konkret og ironisk tonefald kredser den om eksistentielle vilkår, behov og problemstillinger i vores senmoderne præstationssamfund.

Læs mere om bogen her.

 

TRE

af Valérie Perrin

1986. Adrien, Étienne og Nina er ti år, da de mødes i skolen og hurtigt bliver uadskillelige. De lover sig selv og hinanden, at når de bliver store, så vil de forlade det provinshul, de bor i, og flytte til Paris.

2017. En bil med en død person indeni bliver fundet på bunden af en sø i den lille by, hvor de tre venner voksede op. Den lokale journalist Virginie dækker sagen og finder en forbindelse til de tre venner, som nu ikke længere er på talefod. Lidt efter lidt afslører hun de ekstraordinære bånd, der forener disse tre barndoms-venner. Efterhånden som Virginie kommer tættere på den overraskende sandhed, går venskaber i stykker, og nye opstår.

Valérie Perrin har en vidunderlig evne til at skildre livets små og store glæder og sorger. I Tre tager hun læserne med gennem en række hjerteskærende begivenheder og afsløringer, der strækker sig over tre årtier.

Læs mere om bogen her.

Seneste nyt

Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik