fbpx
Roman

Hennakunstneren

'Hennakunstneren' åbner døren til en verden, der på én og samme tid er farvestrålende og fascinerende, ubarmhjertig og grum.

Tag med Hennakunstneren til 1950’ernes fascinerende Indien – en verden, der på én og samme tid er farvestrålende og dragende, ubarmhjertig og grum.

Lakshmi er kun sytten, da hun beslutter sig for at flygte fra et arrangeret og voldeligt ægteskab. Første stop på vejen bliver Agra, Taj Mahals hjemby, hvor hun med sin viden om urter kan tjene til dagen og vejen på byens bordeller ved at forhindre sygdom og graviditet hos glædespigerne. Her lærer Lakshmi også kunsten at male med henna, og det viser sig, at hun har et særligt talent, der giver hende mulighed for at starte et nyt liv i Den Lyserøde By, Jaipur.

I Jaipur bliver Lakshmi snart en efterspurgt hennakunstner og en fortrolig blandt byens velhavende kvinder, der indvier hende i deres hemmeligheder. Hun bliver kendt for sine smukke hennamønstre og indsigtsfulde råd, men må træde varsomt for at undgå den sladder, der følger med succesen og kan ødelægge hendes ry og levebrød.

En dag bringes Lakshmis drøm om en fri og uafhængig tilværelse alligevel i fare, da to personer fra hendes fortid dukker op. Nu må hun kæmpe for at beholde det liv, hun så omhyggeligt har opbygget, men måske står det ikke til at redde …

 

"Pulserende, duftende og farvestrålende."
Femina
"Det er ikke svært at se, hvad der giver Alka Joshis roman medvind."
Jyllands-Posten
"Velformuleret og rørende ... Joshi balancerer mesterligt mellem længslen efter selvopdragelse og et behov for familiær kærlighed."
Publishers Weekly
"Alle sanser åbnede sig og tryllebandt mig med det velskrevede sprog. Fortællingen i sig selv er meget gribende og stærk."
Bog_finken
"Underholdende, dragende roman, som fylder dig med en varm fornemmelse indeni. Til dig som gerne vil læse om håb og vejen til selvrealisering."
Bogbanden
"Du milde himmel, hvor har jeg dog lyst til at rejse til Indien efter at have læst bogen med sine beskrivelser af smage, dufte, blomster, planter, krydderier, mad, hennamønstre, stoffer og farver! Jeg var solgt til stanglakrids efter et par sider og kunne slet ikke lægge bogen fra mig."
bogelskeren_i_villafortuna
"En indsigtsfuld og bevægende roman."
Bogtanker
"Bogen er smuk og velskrevet, let at læse og ikke til at lægge fra sig."
bekkalouisebooks
Forfatter:
Antal sider:
416
Oversat af:
Marielle Nielsen
Udgivelsesdato:
1. februar 2022
ISBN:
9788772390871 (Trykt bog)
9788775620869 (E-bog)
9788775620876 (Lydbog)
Hennaens historie
Kastesystemet i Indien
Maliks opskrift på batti-boller
Paladsets opskrift på kongelig rebri
Radhas opskrift på henna
Personliste
Ordliste
Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik