fbpx
Mad og hobby

Grønt smørrebrød

Det nye grønne frokostbord, 100 % plantebaseret fra vegetarkøkkenets grand old lady.

Smørrebrød er et dansk nationalklenodie. I ingen andre lande kender man til rugbrød højtbelagt med pålæg og pynt. Ja, det er nærmest pålæg på pålæg på pålæg. Og skal man følge traditionen, ligger serveringen i fast orden: fisk, kød og det lune, ost … Men tiderne skifter. Flere og flere ønsker at spise mere grønt, og derfor er også det traditionelle smørrebrød på vej ind i en grønnere tid.

Grønt smørrebrød er et sandt tag-selv-bord af nye spændende smagsoplevelser og ideer til fremtidens smørrebrød. Her er helt nye typer højtbelagt, for eksempel karamelliserede jordskokker med stegte løg og sprød tangbacon. Her får bagt selleri og græskar et helt nyt, lækkert liv på et gedigent stykke rugbrød, som der også findes opskrift på i bogen.

Alle klassikerne er her: plantesild af aubergine eller østershatte, ‘fiske’fileter af panerede pastinakker og lune svampepostejer med surt og knas på toppen. ‘Laksen’ laves af marineret gulerod, og naturligvis er der også en flot tatarmad af rødbede med grønt pynt.

 

"En formidabel kogebog til alle, der både har kærlighed til det klassiske smørrebrød og til klima, dyr og deres sundhed."
Bogvægten
"Et must i ethvert dansk hjem med respekt for sig selv og dyrene."
Aurora Dyrerettighedsorganisation
"En flot og inspirerende bog, som giver lyt til at spise grønt og bæredygtigt."
Seniortiden.dk
"En spændende udgivelse, der kan skabe nye standarter for det klassiske smørrebrød."
Lektør
Antal sider:
256
Design:
Omslagsdesign: Lene Gammelgaard
Udgivelsesdato:
17. maj 2022
ISBN:
9788772391052 (Trykt bog)
Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik