Q&A med Dianna Brinch: ”En ret med burrata og bagte tomater gik pludselig viralt – og denne reel skulle vise sig at blive en af de største, jeg har haft. I dag har netop denne reel over 17 mio. visninger”
Dianna Brinch startede Gourministeriet i september 2019, og derfra er det gået stærkt. I dag har hun over 280.000 følgere på Instagram og i gennemsnit 800.000 besøgende på sin hjemmeside hver måned. 'Gourministeriets grønnere hverdagsmad' er den grønne opfølger til bestselleren 'Gourministeriets favoritter'.
Hvad er tanken med den nye bog?
Min tanke bag Gourministeriets grønnere hverdagsmad er egentlig at tage udgangspunkt i bl.a. klassiske familiefavoritter og gøre dem grønnere og generelt få flere grøntsager ind i vores hverdag uden at gøre retterne mere besværlige at lave.
Jeg oplever ofte, at mange synes, det kan være svært – og tidskrævende – at få flere grøntsager arbejdet ind i retterne, for hvad skal man vælge, og hvad passer sammen? Og det er det gode ved det grønnere køkken, for der er et hav af muligheder og rig mulighed for at variere og erstatte efter smag, og hvad køleskabet gemmer på.
Det skal på ingen måde være besværligt at gøre et måltid grønnere, og det bærer mine opskrifter også præg af. De er enkle og med ingredienser, der kan fås i det lokale supermarked. Mit ønske med bogen er at inspirere til meget mere grønt i hverdagen – uden besvær eller lange komplicerede opskrifter – men med nemme, mættende og smagfulde retter, der også taler til øjnene.
Der var en opskrift, der pludselig gik viralt – hvad skete der?
Sidste år, hen over sommeren, oplevede jeg for første gang, at et af mine Instagramopslag gik viralt. Faktisk skete det for flere reels indenfor kort tid, men en enkelt stak ud. En ret med burrata og bagte tomater, som jeg faktisk har postet flere gange tidligere, gik pludselig viralt – og denne reel skulle vise sig at blive en af de største, jeg har haft. I dag har netop denne reel over 17 mio. visninger, 250.000 har gemt den, og på baggrund af denne ene reel har jeg fået over 45.000 nye følgere. Det sjove er, at mange af de følgere, som netop denne reel har givet mig, er fra Brasilien – og derudover Portugal, Spanien og Italien. Så der bliver flittigt brugt Google Translate, når der kommer beskeder i indbakken fra disse følgere. En helt særlig følger fik jeg også ud fra denne reel, nemlig Alanis Morissette – og hun følger da også stadig med!
Find den virale opskrift på bagte tomater med burrata her.
Hvorfor valgte du den ret til forsiden, som er på?
Retten på forsiden var slet ikke tiltænkt forsiden, da jeg lavede retten – det var blot en opskrift til bogen. Men da jeg stod der og så farverne, og da farverne kom helt til sin ret på billedet, var jeg ikke i tvivl – det skulle være forsiden. Faktisk kan jeg huske, at jeg skrev til min mand med det samme: ”Jeg tror lige, jeg har skudt billedet til forsiden”. Det kunne ikke være anderledes. Jeg synes, det er så smukt et billede. Da jeg så postede retten på Instagram, og dette opslag også gik viralt, var jeg slet ikke i tvivl.
For mig er billedet utrolig smukt og indbydende, roligt i farverne, og så passer det bare perfekt til titlen ”Grønnere”.
Find opskriften på retten fra forsidefotoet her.
Hvor mange opskrifter lægger du op om ugen?
Det er lidt forskelligt, hvor mange opskrifter jeg lægger op på min hjemmeside om ugen, men gennemsnitligt ligger det nok imellem 7 og 12 opskrifter. Nogle uger er mere produktive i køkkenet end andre, og de dage, hvor jeg ikke er i køkkenet, sidder jeg ved computeren og redigerer videoer og billeder. Derudover lander der mange kommentarer på hjemmesiden, der også skal svares på, og så tager min Instagram, Facebook og Pinterest også en del af min tid. Men det er jo bare vidunderligt, at folk følger med, skriver beskeder og kommenterer – det er jo det, jeg lever af.
Hvad er den største overraskelse ved at have startet Gourministeriet?
Den største overraskelse har nok været modtagelsen, jeg fik, da jeg startede min profil. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi regnet med at skulle stå, hvor jeg gør i dag. Og at det derudover er gået så hurtigt, er simpelthen så vildt.
Jeg troede egentlig ikke, der var plads på markedet til endnu en madblog, for der var jo masser i forvejen. At min profil voksede så hurtigt, kom derfor som en kæmpe overraskelse. Men vi madbloggere adskiller os jo meget fra hinanden, selvom det måske er samme type retter, der kan blive lagt op. Vores måder at filme og forklare på, fremgangsmåder og opskrifterne er forskellige. Så det er jo bare megafedt, at der er plads til alle, som har samme interesse indenfor mad og opskrifter. Jeg er så taknemmelig for, hvor jeg er i dag.