Opskrift

Opskrift fra GOURMINISTERIETS GRØNNERE HVERDAGSMAD af Dianna Brinch

Foto: Dianna Brinch

Gør din hverdag lidt grønnere og meget lækrere med Gourministeriets nemme opskrifter.

ÅBEN LASAGNE MED BURRATA, ASPARGES OG ÆRTER

4 PERSONER | 20 MINUTTER

 

En nyfortolkning af en lasagne – her i en skøn forårs- og sommerudgave. Opskriften passer til en forret eller let frokost, men mængderne kan justeres, så retten også kan serveres som aftensmad.

 

INGREDIENSER

  • 100 g smør
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 60 g hasselnødder – gerne uden skal
  • 10 grønne asparges
  • 1 pk friske lasagneplader
  • 2 burrata, drænet for væde
  • 1 håndfuld rucolasalat
  • 80 g bælgede ærter – gerne friske
  • 1 citron
  • Salt og friskkværnet peber

 

SÅDAN GØR DU

Smelt smørret i en gryde sammen med olivenolien, og tilsæt hvidløg og hasselnødder. Lad det tilberede ved svag varme i ca. 5 minutter.

Skær de grønne asparges i både grove og fine stykker – lad hovederne forblive hele, og kassér det nederste stykke.

Skær lasagnepladen ud i 4 stykker på ca. 18 cm, og kog dem i 3-4 minutter i en gryde med saltet vand. Dræn dem for væde, og smør dem med lidt olie, så de ikke klæber sammen.

Hæld samtidig de grønne asparges ned til smørret, og lad dem tilberede i et par minutter. Smag smørblandingen til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Fordel lidt asparges, hasselnødder, rucola og ærter i bunden af en tallerken, og læg lasagnepladen ovenpå. Læg den, så halvdelen kan foldes ind over fyldet.

Læg igen lidt asparges, ærter, hasselnødder og rucola på sammen med halvdelen af burrataen, dryp lidt smør over, og fold lasagnepladen over fyldet. Fordel det sidste fyld på toppen, riv lidt frisk citronskal over, og krydr med friskkværnet peber inden servering.

 

TIP

Du kan også bruge tørrede lasagneplader – beregn 2 stk. pr. person. Bruger du tørrede lasagneplader, er kogetiden længere.

Rucola kan erstattes med babyspinat eller feldsalat.

Seneste nyt

Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik