Opskrift fra GOURMINISTERIETS FAVORITTER af Dianna Brinch
Hos Gourministeriet får du alt fra nem hverdagsmad på 30 minutter til smovsede weekendsimreretter og lækre desserter. Alle retterne er nemme at gå til og fulde af smag.
PASTA MED FRISKE TOMATER, HVIDVIN OG MASCARPONE
4 PERSONER | 35 MINUTTER
INGREDIENSER
- 1 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, presset
- 500 g pasta
- 450 g cherrytomater, halveret
- 1/2 tsk tørret basilikum
- 1/4 tsk chiliflager
- 1 dl hvidvin
- 250 g mascarpone
- 50 g parmesan, revet
- 8-10 stilke basilikum
- Olie til stegning
- Salt og friskkværnet peber
- 1/2-1 dl pastavand
SÅDAN GØR DU
Varm en gryde op, og svits løg og hvidløg i en sjat olie, til løgene er klare.
Tilsæt tomater, tørret basilikum og chiliflager, krydr med friskkværnet peber, og lad det simre i 5-8 minutter.
Hæld hvidvinen over, og kog den ind.
Tilsæt mascarpone og parmesan, og lad retten simre i 8-10 minutter. Tilbered imens pastaen som beskrevet på pakken.
Vend basilikumbladene i, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Vend den drænede pasta i saucen, og tilsæt evt. 1/2-1 dl pastavand.
Servér straks, og top evt. med mere frisk basilikum og friskkværnet peber.
TIP
Du kan sagtens bruge grøntsags- eller kyllingebouillon i stedet for hvidvin – og piskefløde eller madlavningsfløde i stedet for mascarpone.