fbpx
Forfatterinterview

Interview med Ulrika Rolfsdotter: ”Alle mennesker er sårbare på forskellig vis”

Andet bind i den atmosfærefyldte psykologiske krimiserie om socialrådgiveren Annie Ljung. En kompliceret nutidig gåde, et fortidigt historisk mysterium og et overbevisende portræt af et lille udkantssamfund.

Du har tidligere sagt, at hele serien om Annie Ljung på forskellig vis handler om sårbarhed – og mere specifikt den sårbarhed man møder i faget som socialrådgiver. Kan du sige noget om, hvordan den sårbarhed kommer til udtryk? I både Dyrehjerte og Syndens børn

Jeg har forsøgt at binde den sårbarhed og udsathed som bøgerne rummer rent tematisk, sammen med karakterernes indre sårbarhed. Alle mennesker er sårbare på forskellig vis, og jeg har villet skildre, hvordan mine karakterer håndterer deres sorg, deres angst og de svigt, de har været udsat for. Min hovedkarakter Annie har en tendens til at ville flygte fra problemerne, hun stoler ikke på andre mennesker og trækker sig væk fra dem som holder af hende af frygt for at blive svigtet. I Dyrehjerte drikker Gunnar Edholm for at bedøve sin sorg, i Syndens børn håndterer pigerne deres problemer ved at skade sig selv.

Hvorfor hedder krimien “Syndens børn”? Hvad referer den titel til?

Titlen referer til den overtroiske fortælling om Mylingen, som er spøgelset efter et uægte barn, der er blevet myrdet og nu hjemsøger mennesker i forsøget på at finde sit navn. Historien kan overføres til de mange børn i dag, som ofte må tage skylden for og konsekvenserne af voksnes synder. De må bære arvesynden med sig hele livet og måske endda give sit liv til den.

I Dyrehjerte er dele af plottet også spundet omkring gamle myter og hekse? Hvorfor er det netop de stærke symboler fra myter og religion, der har haft din interesse? Og er du også optaget af dette i Syndens børn?

Ja, hver bog i serien er tematisk bundet op på myter og overtro. Mine bøger afspejler også det miljø, jeg selv er vokset op i, hvor historier om nisser, trolde og overnaturlige væsner fyldte min barndom. Det har altid fascineret mig og præget min skrivning. Men jeg vil også gerne vise, at selvom der er tale om gamle myter, så forekommer de samme fænomener i moderne tid. Vi bedriver også heksejagt på kvinder i dag og skyldspålægger de psykisk syge, der skader sig selv, selvom det i virkeligheden oftest er et symptom på, at de forsøger at håndtere et ubehag påført udefra.

I begge dine krimier er du optaget af udsatte unge og teenagere. Hvorfor er det lige den målgruppe du har valgt at skrive om? 

Drabssagerne i bøgerne er baseret på virkelige drabssager fra min hjemegn Ådalen. Dyrehjerte er baseret på et mord på en ung kvinde og Syndens børn handler om en voldtægtsforbryder, der var aktiv i 70’erne i Ådalen.

Hvis du skulle give dit eget yngre teenagejeg et godt råd – hvad ville du så sige til dig selv?

Drøm stort og lyt til dit hjerte. Selvom du er bange, så gå alligevel. Find dig ikke i noget lort.

Hvordan finder du selv tid til at læse i hverdagen? Og hvad læser du?

Jeg læser i perioder, ikke hver dag. Jeg læser helst krimi, men også biografier, romance og feelgood. Krimi har dog altid været min favoritgenre, da jeg elsker at løse gåder.

 

Klik her, for at få en gratis læseprøve på Syndens børn.

 

 

Seneste nyt

Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik