fbpx
Roman

Straf

Efter sin internationale succesroman 'Bytte' er Ann-Helén Laestadius tilbage med en isnende smuk og ubønhørlig skildring af et samisk traume, som er gået i arv gennem generationer.

NORDSVERIGE, 1950’ERNE: Fem samiske børn bliver tvunget væk fra deres familier for at gå i nomadeskole. Her er samiske sange og traditioner er forbudt, og eleverne får pisk af den strenge forstanderinde, der går under navnet husmor. Overgrebene finder sted, uden at magthaverne griber ind, og forældrene er for bange til at protestere. 30 år senere har de fem tidligere elever – Jon-Ante, Else-Maj, Nilsa, Marge og Anne-Risten – bevæget sig i vidt forskellige retninger i et forsøg på at tackle deres traumatiske barndom. Men så en dag vender husmor tilbage. Hun kommer gående ned ad gaden, som om intet var hændt. Da står det klart, at ingen af de fem tidligere elever har glemt fortidens fortrædeligheder og tilgivet deres tidligere bøddel.

Straf er baseret på virkelige begivenheder og omhandler et af de største overgreb mod det samiske mindretal i Sverige – nomadeskolen, som ødelagde tusindvis af børn og familier og ledte til sprogtab og skam.

 

"En rørende og berørende historie, der går direkte ind i hjertet."
Norrländska Socialdemokraten
Antal sider:
430
Sprog:
Dansk
Oversat af:
Louise Ravnild
Design:
Sara R. Acedo versioneret af Imperiet
Udgivelsesdato:
14. maj 2024
ISBN:
9788772392127 (Trykt bog)
Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik