fbpx
Roman

Oliva Denaro

Barsk og gribende coming-of-age-roman fra 1960’ernes Sicilien.

Året er 1960, og Oliva Denaro er seksten år gammel. Hun bor i en lille siciliansk by, hvor hun konstant er udsat for sin mors advarsler og formaninger. En af dem lyder: ’En kvinde er som en kande. Den, der ødelægger hende, må tage hende.’

Oliva elsker at løbe, indtil lungerne brænder, og at samle snegle og frøer med sin far. Men hun bryder sig ikke om tanken om at blive kvinde, da hun ved, at hun så vil blive genstand for mændenes blikke og tilnærmelser.

Dagen kommer, hvor Oliva bliver kvinde, og konditorens søn, Pino Paternò, begynder at gøre kur til hende. ’En kvinde, der smiler, har sagt ja,’ lyder en anden af Olivas mors talemåder. Oliva gør da også, hvad hun kan for at afvise den unge mand, men han fortsætter ufortrødent sit uønskede frieri og tvinger Oliva til at kæmpe for retten til at vælge sin egen vej.

Oliva Denaro er en uforglemmelig roman, der foregår i 1960’ernes Sicilien og er baseret på en sand historie om, hvordan en ung siciliansk pige trodsede en århundreder gammel tradition for at vinde retten til at kontrollere sit eget liv.

 

"Når »Oliva Denaro« er bedst, er det dens fortællerstemmes nøgterne, i ordets bedste forstand, barnlige tone, der overbeviser og får grusomhederne, uretfærdighederne til at træde endnu tydeligere frem. Og »Oliva Denaro« er i lange stræk bedst. Viola Ardones solidaritet med sin 30 år ældre hovedperson skinner igennem."
Berlingske
"En vigtig historie."
Jyllands-Posten
"En sitrende, kontant og velskrevet roman ... Jeg var fuldstændig vild med den."
Litfix
"En medrivende og hurtig læst roman, der giver et interessant indblik i et opgør med en dominerende maskulin kultur – for ikke ret længe siden."
Gyrith Ravn
"En roman, som du ikke kan andet end at elske, du kan ikke lade være med at bære Oliva Denaro med dig for evigt."
Fra begrundelsen for nominering til Premio Strega 2022
Forfatter:
Antal sider:
350
Sprog:
Dansk
Oversat af:
Kamilla Pontoppidan Haderup
Design:
Lonnie Hamborg / Imperiet
Udgivelsesdato:
27. marts 2024
ISBN:
9788772392066 (Trykt bog)
Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik