fbpx
Roman

Oliva Denaro

Barsk og gribende coming-of-age-roman fra 1960'ernes Sicilien.

NOMINERET TIL PREMIO STREGA 2022

En uforglemmelig roman om en ung siciliansk pige, der trodsede en århundreder gammel tradition for at vinde retten til at kontrollere sit eget liv.

Året er 1960, og Oliva Denaro er seksten år gammel. Hun bor i en lille siciliansk by, hvor hun konstant er udsat for sin mors advarsler og formaninger. En af dem lyder: “En kvinde er som en kande. Den, der slår den i stykker, må tage den.” Oliva elsker at løbe, indtil lungerne brænder, og at udforske naturen med sin far. Men hun bryder sig ikke om tanken om at blive kvinde, da hun ved, at hun så skal hun kunne forsvare sig mod mændenes tilnærmelser.

Og dagen kommer da også, hvor Oliva forsøger at afvise bagerens søns kurtiseren med det resultat, at han voldtager hende for at kunne gøre hende til sin hustru. På landet på Sicilien i 60’erne var det nemlig stadig normalt, at forældrene arrangerede børnenes ægteskaber, men hvis en fyr var forelsket i en pige, hændte det, at han bortførte hende, da han ifølge italiensk lov så kunne genoprette hendes ære ved at gifte sig med hende. Men Oliva nægter at gifte sig med sin voldtægtsmand og vil kæmpe for sin ret til at vælge sit eget liv, fuldt ud bevidst om, hvad en politianmeldelse og en retssag kan få af konsekvenser for hende selv og det lille samfund, hun er en del af.

 

"En roman, som du ikke kan andet end at elske, du kan ikke lade være med at bære Oliva Denaro med dig for evigt."
Fra begrundelsen for nominering til Premio Strega 2022
Forfatter:
Antal sider:
350
Sprog:
Dansk
Oversat af:
Kamilla Pontoppidan Haderup
Design:
Lonnie Hamborg / Imperiet
Udgivelsesdato:
25. april 2024
ISBN:
9788772392066 (Trykt bog)
Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik