fbpx
Nattens blomst
Roman

Nattens blomst

En farverig, barsk og bevægende debutroman om en kvindes kamp for frihed og selvstændighed i 50'ernes Teheran.

Nattens blomst tager sin begyndelse i Teheran, Iran, i 1950 og handler om én familie og to stærke kvinders kamp for et liv i frihed, men er også fortællingen om et lands storhed og fald. En historie om at miste sig selv og rejse sig med drømmene i behold, koste hvad det vil.

Ziba er 16 år i 1950’ernes Iran. Hun vokser op i overklassen som ældste datter af en magtfuld borgmester. Det politiske system vakler, og store samfundsforandringer skyller ind over landet. Ziba ønsker sig et liv med selvstændighed og frihed, men det kvindeundertrykkende samfund, familien og faren vil det anderledes.

De revolutionære vinde blæser over Iran igen, og frigørelsen fra Vest påvirker det iranske styre, og Zibas far. Hvis ikke nu, sker det aldrig.

Nillou Zoey Johannsens debutroman er politik, historie, kærlighed, vold, sex og et portræt af en familie og et land, hvis historie de færreste herhjemme kender. Og så er det en fortælling om at være pige og blive en kvinde i et land, hvor du ikke er fri. Om at slås for frigørelsen og prisen for at gøre det.

Kampen mod vold kan have en høj pris. Det viser ”Nattens blomst” tydeligt … Læs romanen, selvom man sidder med knyttede næver undervejs!
Kristeligt Dagblad
Nillou Zoey Johannsens skildring af Zibas liv er bevægende i sin evne til at balancere mellem det poetiske og erotiske over for det brutalt voldelige.
Dagbladenes Bureau
En virkelig velskrevet roman om, hvad der kan ske, når stærke, glade og håbefulde unge kvinder slås til jorden hele livet … smuk, grusom og forstemmende.
Magasinet LIV
Strålende fortælling … Med en bemærkelsesværdig indsigt i mennesker fører Nillou Zoey Johannsen os med sikker hånd gennem fortællingen om Ziba og hendes familie. Rørende, chokerende, nervepirrende.
AmagerNyt
Interessant, stærk og grænseoverskridende. Zibas karakter minder mig om en blanding af Elena og Lila fra Elena Ferrantes “Napoli-kvartet”. Relevant og tankevækkende læsning!
Hyggegeek_litteratur
Forfærdende, fremragende og bevægende.
Bogglæde
En rigtig dejlig og også mere end skræmmende fortælling om en piges længsel efter frihed og med direkte parallel til det at være et autentisk menneske. En fremragende bog, en elskelig fortælling.
Bogsyn.dk
Tragisk, rørende og voldsom læsning, og den satte sig i kroppen for hver eneste side - og har stadig ikke sluppet sit tag!
Bogpassionisten
Velskrevet og inspirerende roman.
Thorndahlbooks
Fantastisk fortælling ... En debutroman der sætter sig i kroppen hos læseren.
Bogfinken
Godt og voldsomt indblik i en verden, jeg ikke selv hverken ved meget om eller har oplevet.
Simonekarlasboeger
Zibas kamp for frihed, og retten til at bestemme over sit eget liv, er en gribende fortælling om, hvordan det er at vokse op som kvinde i 1950’ernes Iran.
Bookeater
Virkelig velskrevet roman. Sproget er legende og stemningsfuldt, og forfatteren formår at skabe spændende fortællinger om religion, politik, oprør og historie samtidig med, at romanen er en personlig fortælling om en ung kvindes liv.
Frk.west
Bogen er meget velskrevet og præsenterer en helt anden verden end den man selv kender, samt en undertrykkelse af kvinder om at kæmpe for det man gerne vil og prisen for dette. Et must read.
Bekkalouisebooks84
Vellykket, interessant og barsk roman.
Louises_litteratur_og_liv
Kender I det, når man læser en bog der bare åbner en helt ny verden for en? Sådan var 'Nattens blomst' for mig.
Bog_review
Giver stof til eftertanke.
Bogredenhosmonika
Antal sider:
368
Udgivelsesdato:
23. september 2021
ISBN:
9788772390307 (Trykt bog)
9788793983526 (E-bog)
9788793983533 (Lydbog)
Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik