fbpx
Nattens blomst

Nattens blomst

Nattens blomst er en farverig og bevægende debutroman om to generationer af kvinder i Iran.

Nattens blomst tager sin begyndelse i Teheran, Iran, i 1950 og handler om én familie og to stærke kvinders kamp for et liv i frihed, men er også fortællingen om et lands storhed og fald. En historie om at miste sig selv og rejse sig med drømmene i behold, koste hvad det vil.

Ziba er 16 år i 1950’ernes Iran. Hun vokser op i overklassen som ældste datter af en magtfuld borgmester. Det politiske system vakler, og store samfundsforandringer skyller ind over landet. Ziba ønsker sig et liv med selvstændighed og frihed, men det kvindeundertrykkende samfund, familien og faren vil det anderledes.

De revolutionære vinde blæser over Iran igen, og frigørelsen fra Vest påvirker det iranske styre, og Zibas far. Hvis ikke nu, sker det aldrig.

Politik, historie, kærlighed, vold, sex og et portræt af en familie og et land, hvis historie de færreste herhjemme kender. Nattens blomst af Nillou Zoey Johannsen er en fortælling om at være pige og blive en kvinde i et land, hvor du ikke er fri. Om at slås for frigørelsen og prisen for at gøre det.

Bogen udkommer d. 23. september.

Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik