fbpx
Roman

Maame

Hele mit liv har jeg været Maame. Nu vil jeg bare være mig.

Mød Maddie Wright.

Hele sit liv har hun fået at vide, hvem hun er. For sine ghanesiske forældre er hun Maame. Den, der tager sig af familien. Stand-in for sin mor, der er bortrejst i lange perioder ad gangen, og sygepasser for sin far, som har Parkinsons. Den, der sørger for husfreden og holder på hemmeligheder.

Det er på tide, at hun siger fra.

Da Maddie endelig får chancen for at forlade hjemmet, er hun fast besluttet på at blive den type kvinde, hun ønsker at være. En, der går i knaldgult jakkesæt, dater mænd, der bestemt ikke er på hendes mors liste over potentielle ægtemænd, og kan sige fra over for sin lunefulde chef. En, der ikke prøver at google sig til svaret på alle livets små og store spørgsmål.

Maddie kaster sig for første gang hovedkulds ud i det frie voksenliv, men da tragedien rammer, vendes hendes tilværelse igen på hovedet, og hun må endnu en gang spørge sig selv, hvem den rigtige Maddie er, og hvilket liv hun ønsker at leve.

MAAME er en universel roman om at være menneske og finde sin plads og sige fra over for de forventninger, omgivelserne har til en. En uforglemmelig historie om at blive voksen og finde ud af, hvor man hører til.

 

"Et helt igennem charmerende og dybt bevægende portræt af glæderne – og skylden – ved at forsøge at finde sin egen vej i livet."
Celeste Ng
"Livlig, sjov, rørende ... Gør dig klar til at forelske dig i Maddie. Det gjorde jeg!"
Bonnie Garmus, forfatter til 'Kemi for begyndere'
"En fantastisk og meget rørende roman ... jeg blev fuldstændig tryllebundet af Maames historie."
Bog_finken
"Et friskt pust af en bog, med en meget troværdig hovedperson."
Bbcs.bogunivers
Forfatter:
Antal sider:
320
Sprog:
Dansk
Oversat af:
Helena F. Brennum
Design:
Harvey Macaulay / Imperiet
Udgivelsesdato:
7. marts 2024
ISBN:
9788772392226 (Trykt bog)
Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik