fbpx
Roman

Hvor hvide liljer gror

Norsk debutroman baseret på virkelige hændelser under 2. Verdenskrig.

Hvor hvide liljer gror er inspireret af historien om ”Blodvejen” i Nordland, hvor jugoslaviske krigsfanger blev sat til at bygge veje for tyskerne under 2. Verdenskrig.

Nordland 2009. Linnea har brug for at komme væk fra sit liv i Oslo og låner et gammelt hus på den lille ø Hjartø i Nordland af en veninde. Linnea har ingen idé om, hvad der venter hende, da hun ankommer til den forblæste ø midt i den mørke tid. Hun får bl.a. tiden til at gå med at gå på opdagelse i det gamle hus, og en dag falder hun over en lille klokke, der sætter hende på sporet af en dramatisk historie fra 2. Verdenskrig.

Nordland 1942. Den unge pige Marie forlader sit trygge liv på Hjartø, da hun bliver sendt afsted for at hjælpe til på sin søsters gård inde på fastlandet. Ikke langt fra gården ligger en tysk fangelejr, hvor serbiske soldater lever under kummerlige forhold. Her møder Marie den unge fange Jovan og begynder at mødes med ham i smug. Et forhold, der for enhver pris ikke må blive opdaget.

Efterhånden som Linnea finder ud af mere om Maries dramatiske fortid, tager hendes eget liv også en ny drejning.

 

"Hjerteskærende, men smuk fortælling om kærlighed (...) Kæmpe anbefaling herfra. Den var spændende og smuk på samme tid."
kristinesboghylde
"En barsk og gribende kærlighedshistorie med udgangspunkt i nogle af krigens forfærdelige forhold."
_litcami
"Meget gribende og går lige i hjertet (...) grusom og smuk."
randiglensbo.dk
"En smuk og dramatisk skæbnefortælling."
nannasreads
Antal sider:
300
Sprog:
Dansk
Oversat af:
Signe Marie Højlund
Udgivelsesdato:
30. marts 2023
ISBN:
9788772391397 (Trykt bog)
9788775621835 (E-bog)
9788775621842 (Lydbog)
Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik