fbpx

Hannies Bog

Hannies bog er en stærk roman baseret på faktiske begivenheder og inspireret af de annoncer, der blev bragt i aviserne i Sydstaterne efter borgerkrigen, hvor folk efterlyste venner og familiemedlemmer.

Louisiana 1875
I den turbulente tid efter den amerikanske borgerkrig rejser 18-årige Hannie ud forklædt som dreng for at lede efter sin mor og sine otte søskende, som blev stjålet af en slavehandler i krigens kaos. Med sig har hun tre blå glasperler, hun fik af sin mor. De er familiens kendetegn og hendes eneste spor på rejsen, der fører hende gennem Syden og det vilde, lovløse Vesten. På sin vej møder Hannie mange lignende skæbner, tidligere slaver, der drømmer om at blive genforenet med deres familie.

1987
Den unge lærer Benedetta Silva får job på en skole i Louisiana, hvor fortidens åg hænger tungt over byen. Opløste familier, fattigdom og raceulighed. Eleverne har mistet troen på fremtiden og kender ikke deres egen historie. Noget, Benedetta også selv slås med. Men en dag finder hun en hundrede år gammel bog, som kommer til at forandre alt.

HANNIES BOG er en fængslende og gribende roman inspireret af virkelige begivenheder og de originale avisannoncer fra Sydstaterne, hvori frigivne slaver mod betaling kunne efterlyse savnede slægtninge.

Stor og flot roman med et skønt persongalleri. Litteratursiden.dk
En fin lille bogperle om USA’s historie og om hvordan arven efter slaveriet trækker tråde helt ind i nutiden.
Den krøllede bibliotekar
Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik