fbpx
Roman

Hamnet

Et indlevende portræt af en dreng og hans mor, og frem for alt en stor roman om kærlighed og tab.

En sommerdag i 1596 ligger en ung pige syg med høj feber i den lille engelske by Stratford-upon-Avon. Hendes tvillingebror, Hamnet, løber af sted for at finde hjælp, men der er tomt både i deres eget hus og i nabohuset, hvor bedsteforældrene bor.

Deres mor er langt fra byen i den have, hvor hun dyrker helbredende urter, og deres far er i London, hvor han har travlt med et af sine skuespil. Ingen af forældrene har nogen anelse om, at familiens liv vil være forandret for altid, inden ugen er omme.

Hamnet er historien om William Shakespeares eneste søn. Det er en fortælling om det bånd, der er mellem tvillinger, og om et ægteskab, der bliver presset til det yderste. Det er også historien om en falk og dens herskerinde, en loppe om bord på et skib i Alexandria og en handskemagers søn, der bryder konventionerne for at få den kvinde, han elsker. Og det er ikke mindst en uforglemmelig skildring af en dreng, hvis skæbne har været glemt, men hvis navn lever videre i et af verdens mest berømte skuespil.

 

Hamnet er en vidunderlig bog. Sanseligheden fortryller, og ømheden bevæger ... Nogle tanker og følelser kan hverken forvises eller fortrænges, når de først har indfundet sig. Det er måske den dybeste pointe i denne intelligente og på en eller anden måde superengelske fortælling om, hvad sorg gør ved mennesker.
Politiken
Som læseoplevelse er Hamnet i det hele taget bare en lækkerbisken ... Den er stille og knugende i sine sorgbeskrivelser, mild og lun i sin kærlighedshistorie, ganske magisk i sin grundstemning.
Weekendavisen
En smuk fortælling med et stort sprogligt overskud, hvor en drømmeagtig, detaljerig poesi træder frem.
Femina
En medrivende og rørende roman.
Berlingske
Maggie O’Farrell bruger det autentiske materiale om en tragedie i Shakespeare-familien til at skrive en både konventionel historisk roman og stærkt aktuel nutidig fortælling om kønnenes kamp.
Jyllands-Posten
En bog, der er svær at lægge fra sig. Gribende, rørende og i den grad anbefalingsværdig.
Bogglæde
Hamnet er en fantastisk, medrivende, rørende og anderledes roman.
Bog_finken
Hamnet er en fantastisk og poetisk læseoplevelse, som rummer en hjerteskærende famililietragedie.
Torndahlbooks
Er man til historiske romaner, tragedie og poetisk sprog, så er 'Hamnet' et virkelig godt bud.
Bbcs.bogunivers
Rørende og universelt relevant for alle, som har mistet – men især forældre, der har mistet et barn. Den er intens, smuk og stemningsfyldt – varm anbefaling.
Nilleslitteratur
Udover at indeholde vidunderlige og meget lærerige og sigende scener fra et ægteskab og i familien er bogen strålende historiefortælling.
Bogsyn.dk
"Hamnet" er en mirakuløs roman, nedfældet af en mesters hånd, der ubesværet rækker hen over fire århundreder og formår at vække en frodig, farverig og særdeles hårdtarbejdende middelklassefamilie i renæssancens England til live i vores blege, svale, antiseptiske tidsalder.
Bogrummet
Antal sider:
400
Oversat af:
Alis Friis Caspersen
Udgivelsesdato:
19. august 2021
ISBN:
9788772390529 (Trykt bog)
9788775620050 (E-bog)
9788775620067 (Lydbog)
Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik