fbpx
Faglitteratur

Feministisk kampskrift

Dannelsesbog om feminisme og magt. Bliv klogere på samtykke og samvær, fordomme, offerskam, magtrum og mediernes rolle, kvindebevægelsen, feminismebølger, stiletaktivisme og værdien af at stå skulder ved skulder.

Denne bog er til dig, som godt kunne bruge en hjælpende hånd i den aktuelle debat om Metoo, magt og sexisme. Dig, som står på tærsklen til voksenlivet, uddannelse eller arbejdsmarkedet, eller dig, som er forælder til en, der gør. Den er til dig, der gerne vil tale med dine børn, venner eller kollegaer om køn, ligestilling og feminisme, eller dig, som måske mødte den nye Metoo-bølge med et skuldertræk og tænkte ”må man nu ikke flirte mere?”

Camilla Søe og Maria Gudme er to af initiativtagerne til #EnBlandtOs-bevægelsen. De skrev i september 2020 et debatindlæg bragt i Politiken om den sexisme og de krænkelser, der finder sted i dansk politik. I 2021 modtog #EnBlandtOs Dansk Kvindesamfunds hæderspris, Mathildeprisen, samt Nina Bang-Prisen. Begge forfattere er desuden udvalgt som en af årets kvinder 2021 af Femina og nomineret til Årets håb.

 

"Et nuanceret og begavet stykke samtidshistorie."
Kristeligt Dagblad
"Vigtigt kampskrift fra to unge politikere, der tegner feminismens fremtid."
Christian Groes, POV International
"Bogen taler ikke kun til de allerede indviede i den feministiske kamp. Den er forsonende, bygger broer og tager problemstillingen ned på et konkret niveau, hvor jeg tror at selv min gamle far, der er fra en hel anden generation, vil have lyst til at tale og diskutere med. Netop det at den rækker ud og gør teltet i den feministiske kamp større, er en af bogens store styrker."
Piopio.dk
"Utrolig spændende læsning."
Læseoplevelserdk
"Relevant og vigtig og så formår den faktisk at bringe noget nyt på bordet, hvilket jeg virkelig værdsætter."
Bogmaerket
"En lækker og vigtig bog!"
Bog_finken
"Spændende læsning og man flyver igennem de knap 200 sider."
oeboen_laeser
"Jeg lærte virkelig meget af bogen om feminisme, Metoo-bølgen og hvorfor det er vigtigt at snakke om de her ting – både i politik men også i andre aspekter af livet."
bogormenanja
Design:
Omslagsdesign: Nete Banke / Imperiet
Udgivelsesdato:
21. oktober 2022
ISBN:
9788772391229 (Trykt bog)
9788775621453 (E-bog)
9788775621460 (Lydbog)
Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik