fbpx
Roman

Dette er Babylon

Anmelderrost erindringsroman om at vokse op i rastafaribevægelsen. En utrolig historie om at bryde fri fra undertrykkelse og kontrol.

I løbet af Safiya Sinclairs barndom bliver hendes far – en flyvsk reggaemusiker og militant tilhænger af en streng rastafarisekt – mere og mere besat af hendes og hendes søstres renhed. Mest af alt frygter han truslen fra det, rastaerne kalder Babylon: den ødelæggende og fordærvende indflydelse fra den vestlige verden.

For at holde Babylon på afstand forbyder han sine døtre stort set alting. De bliver tvunget til at bære lange skørter og tildække deres hår, og makeup, smykker, venner og holdninger er forbudt. Safiyas mor støtter sin mand, men da hun forærer sin datter en digtsamling, lægger hun kimen til det, som skal blive Safiyas vej væk fra familien.

Hun begynder at udvikle sin egen stemme som digter, og i takt med at den bliver stærkere og stærkere, bryder hun langsomt fri af hjemmets snærende bånd. Det fører til sammenstød med hendes far, hvis vrede og paranoia eksploderer i eskalerende vold, og til sidst synes konfrontationen uundgåelig.

Forfatter:
Antal sider:
380
Sprog:
Dansk
Oversat af:
Eva Aagaard
Design:
Simon Lilholt / Imperiet
Udgivelsesdato:
10. oktober 2024
ISBN:
9788772391786 (Trykt bog)
Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik