fbpx
Roman

Den Himmelske Freds Plads

En bevægende selvbiografisk roman om de historiske begivenheder, der udspillede sig i Kina i 1989, hvor en generation af studerende måtte betale en høj pris i kampen for frihed. En gribende og tankevækkende historie om ungdom og håb og om at blive voksen.

Lai vokser op i en lille lejlighed i Beijing i 1970’erne med sine forældre og sin mormor og lillebror i et af byens arbejderkvarterer. Efterhånden som hun bliver ældre, får hun øjnene op for, hvad det er for et land, hun bor i: et land, hvor myndighederne kontrollerer sine borgere med trusler og vold.

Mødet med en gammel boghandler får afgørende betydning for Lai. Han introducerer hende nemlig forsigtigt til tanker, idéer og romaner, der giver hende nye perspektiver på verden. Da hun senere begynder at læse på Peking Universitet, bliver hun en del af det studenterpolitiske miljø og ender med at deltage i demonstrationerne for fred og demokrati på Den Himmelske Freds Plads i 1989.

DEN HIMMELSKE FREDS PLADS er en bevægende selvbiografisk roman om de historiske begivenheder, der udspillede sig i Kina i 1989, hvor en generation af studerende måtte betale en høj pris i kampen for frihed. En gribende og tankevækkende historie om ungdom og håb og om at blive voksen.

Forfatter:
Antal sider:
528
Sprog:
Dansk
Oversat af:
Randi Bjerre Høfring
Design:
Dansk versionering: Imperiet
Udgivelsesdato:
15. august 2024
ISBN:
9788772392493 (Trykt bog)
Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik