fbpx
Roman

Børnene fra Villa Emma

Italiensk romandebut baseret på den sande historie om 73 jødiske børn fra rundtomkring i Europa, der overlevede Holocaust i en forladt villa i en lille by i Norditalien.

Natan er elleve år gammel, da Frau Feier banker på døren for at tale med hans mor. Hans far er allerede blevet hentet af mændene i sorte skjorter, og der skal ikke meget til at overbevise Natans mor om, at Berlin i 1942 ikke er et sted for en lille jødisk dreng. Natan er et modigt barn, men han har ingen anelse om, at han skal til at rejse gennem den slovenske vinter til Villa Emma, der ligger uden for den norditalienske by Modena, hvor han skal mødes med andre jødiske børn fra Europa.

I den lille by i Italien står hele lokalsamfundet sammen for at huse og beskytte de jødiske børn mod fare og deportation. Men efterhånden som den tyske besættelse skrider frem, må de lægge en plan for at få alle børnene ud af landet og i sikkerhed i Palæstina.

Find en gratis læseprøve på bogen her.

 

"Formår at berette om dette krigskapitel med både indsigt og indlevelse."
Det usynlige Italien
"Dybt rørende."
Bogvægten.dk
"Historien krøb langt ind under huden på mig."
Bogblogger.dk
"Jeg er imponeret."
Bog_finken
"Til dig, der elsker at lære mere om en forfærdelig tid i historien ... og gerne vil læse om lys i mørket."
Bogbanden
"En utrolig fin, vigtig og spændende historie."
Mariasbogtanker
"Rørende og tankevækkende."
Emmasbogreol
"Selvom det er en bog om Anden Verdenskrig, er den så fuld af sammenhold, medmenneskelighed og uselviske handlinger ... Når man så tænker på, at historien er bygget på virkelige handlinger, så får man nærmest kuldegysninger. Det er ganske enkelt fantastisk!"
Litteraturhesten
Antal sider:
240
Sprog:
Dansk
Oversat af:
Kamilla Pontoppidan Haderup
Udgivelsesdato:
16. marts 2023
ISBN:
9788772391144 (Trykt bog)
9788775621392 (E-bog)
9788775621408 (Lydbog)
Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik