Drømme er et mysterium, som vi mennesker har forsøgt at opklare i årtusinder. De har ændret enkeltindividers livsbane og verdens gang, affødt forretningsaftaler, inspireret kunst og videnskabelige gennembrud, udløst militære invasioner og mentale sammenbrud. Drømme opstår dog ikke bare på mystisk vis. De er et produkt af den mageløse forvandling, der hver nat sker i hjernen, mens vi sover.
I sin banebrydende bog åbner neurokirurgen Rahul Jandial op for et kig ind i den drømmende hjerne og deler ud af historier fra sin egen praksis for at illustrere den overraskende indflydelse, som drømme har på vores vågne liv. Han forklarer, hvordan det at drømme om en eksamen kan betyde en op til 20 % bedre karakter, hvorfor det at tage en lang lur kan øge vores evner til problemløsning og endda, hvordan visse drømmeforstyrrelser kan advare om alvorlige lidelser såsom Alzheimers sygdom, mange år før andre symptomer gør deres indtog.
Med afsæt i den nyeste forskning på området giver han derudover klare og konkrete råd om, hvordan man opnår bevidste drømme (lucid dreams), forstår sine drømmemønstre og udnytter drømmenes kreative kraft.
Ved hjælp af moderne neurovidenskab giver Derfor drømmer du svar på nogle af menneskets mest grundlæggende spørgsmål: Hvorfor drømmer vi? Hvordan drømmer vi? Hvad betyder drømme? Og måske vigtigst af alt: Sover vi for at drømme?