fbpx
Nyheder

Peter Aalbæks sidste filmprojekt

Zentropa film har købt filmoptionen til forfatter Katrine Engbergs nye krimiserie og planlægger sammen med Katrine Engberg, forlaget Alpha og Salomonsson Agency en serie på tre-fem film. Med dem lukker og slukker Peter Aalbæk sin karriere på allerhøjeste klinge.

“Jeg har ledt efter og læst danske spændingsromaner i hobetal, siden jeg i sin tid købte filmrettighederne til Jussi Adler Olsens Afdeling Q-serie. Efter 20 sider af Katrine Engbergs nye roman, Det brændende blad, vidste jeg, at her var filmprojektet, jeg skal slutte min lange og konfliktfyldte karriere med. Denne bogserie bliver min gravskrift!

Jeg er dybt betaget af personerne og de eksotiske fortællinger, der på finurlig vis fletter sig sammen i et storladent drama. Oprigtigt spændt på at vende næste side.

Læs bogen, glæd dig til filmen!” – Peter Aalbæk Jensen, producer.

På forlaget Alpha er direktør og forlægger Birgitte Franch begejstret: “At få hovedpersonen og privatdetektiven Liv Jensens hemmelighedsfulde historie blæst op på det store lærred med Peter Aalbæk bag roret er et drømmescenarie. Seriens udspekulerede fortællinger og skæve, genkendelige karakterer vil ramme som en lige højre – også på film.”

Katrine Engberg skriver for første gang en fortælling, der har bund i hendes egen familiehistorie. Det brændende blad er en historie om, hvad et godt menneske er og temaet, som både hovedkarakteren Liv og de to væsentlige bikarakterer Nima og Hannah gennemspiller i hver deres livssituation, er: flugt. De flygter alle tre fra noget eller fra sig selv. Og det er også det, morderen gør!

For Katrine Engberg er filmatiseringen af krimiserien en drøm, der går i opfyldelse:
“Jeg stod i mit arbejdsværelse og kiggede ud på et snedækket København, da Peter Aalbæk ringede, og jeg vidste med det samme, at vi var ‘meant to be’. At se min egen familiehistorie omskrevet til filmmanuskript og spillet af skuespillere var en vild tanke. Jeg kunne ikke forestille mig at overlade det til andre end ham.”

Det brændende blad er første fortælling i Katrine Engbergs nye krimiserie med privatdetektiven Liv Jensen i hovedrollen. Den udkom i oktober 2022. Næste bog, De hvide nætter, udkommer i efteråret 2023.

Seneste nyt

Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik