fbpx
Forfatterinterview

Interview med Viveca Sten om Forsoneren: Når spænding og relationsdrama går hånd i hånd

Viveca Sten er en af Sveriges mest populære krimiforfattere. Hun debuterede i 2008 med Stille nu og har siden udgivet ni bøger i serien, der foregår på øen Sandhamn i den svenske skærgård. Hendes bøger udkommer i over 40 lande og har solgt mere end 7,5 millioner eksemplarer på verdensplan. Forsoneren er tredje bind i serien Mordene i Åre, som allerede har solgt over 700.000 eksemplarer i Sverige.

Hvis man først nu skal stifte bekendtskab med Mordene i Åre-serien, kender man ikke din hovedkarakter, Hanna Ahlander. Hvad er hun for et menneske?

Hanna er en lidt religiøs person, der brænder for at hjælpe udsatte kvinder. Hun er selv blevet udsat for misbrug og overgreb, da hun var i tyverne, hvilket har ført til, at hun har valgt at blive politibetjent. Hun er følelsesdrevet og har nogle gange svært ved at holde sig i skindet, men samtidig er hun en god politibetjent med skarpe instinkter. Hendes anstrengende og komplicerede forhold til sine forældre og især til sin mor, får hende til at genkende sig selv i Daniel, der stadig lider under, at hans far forlod ham, da han var lille.

 

Du er født og opvokset i Stockholm, hvor Hanna også kommer fra, men du skriver ofte om de mindre lokalsamfund. Først i serien om øen Sandhamn i den svenske skærgård og nu altså om Åre. Hvad er det der driver dig væk fra storbyen og ud i de mindre samfund?

Både Sandhamn og Åre betyder utrolig meget for mig personligt, og den følelse vil jeg gerne formidle videre. Derudover bliver jeg også tiltrukket af den sårbarhed, der opstår, når man lever i et mere isoleret samfund. På trods af at Sandhamn og Åre adskiller sig på mange måder, er der stadig en følelse af ensomhed, som jeg er tiltrukket af. Dette i kombination med den uforlignelige natur, som på et øjeblik kan ændre sig fra guddommelig smuk til skræmmende forræderisk, gør, at stederne er som skabt til at indgå i spændingsromaner.

 

Når skrivekræfterne er sluppet op og benene ømme efter de mange timers skiløb, hvad nyder du så selv at læse?

Jeg læser rigtig meget i mange forskellige genrer; spænding, romaner, faglitteratur osv. Madeleine Miller er en favorit, det samme er Fredrik Backman og Liane Moriarty og selvfølgelig alle mine dygtige kolleger i detektivbranchen. Men hvis jeg er midt i min egen skriveproces, forsøger jeg faktisk at holde mig fra andres krimier. Jeg vil ikke risikere at blive påvirket af andre, ha ha.

 

Find en gratis læseprøve på Forsoneren her.

 

Seneste nyt

Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik