fbpx
Læseprøve, Nyheder

Læseprøve på I dine sko af Jojo Moyes

Foto: Claudia Janke

På få år blev Jojo Moyes en af verdens mest populære forfattere med sine livsbekræftende og tankevækkende historier. Hendes bøger er nu oversat til 46 sprog og har solgt godt 40 millioner eksemplarer på verdensplan.

“Jeg kan ikke komme mig over, hvordan du bare ondulerede dem, baby,” siger Joel og hamrer hånden ned i rattet. “Hvordan du bare gik derind som en boss. Edgmont var parat til at skrive under, inden du overhovedet havde sat dig.”

“Han kunne ikke holde op med at glo på dine ben,” siger Ted og slubrer cola i sig. Han bøvser diskret. “Hvem kunne vide, at du havde sådan nogle stænger?”

“Ét ord fra dig, og han var parat til at sælge sin gamle mor.” Joel ryster på hovedet. “Sin førstefødte. Hvad som helst.”

“Tænk, jeg kunne have svoret på, at du sagde, du ville tage den opgave for 82.000,” siger Ted.

“Det sagde jeg også,” bemærker Sam. “Men da jeg så, hvordan det gik, fik jeg bare pludselig sådan lyst til at skrue prisen op til 90.000.”

“Og han nikkede bare!” udbryder Joel. “Hold kæft, han nikkede bare! Han læste ikke engang det med småt! Vent, til Simon ser det!”

“Brenda har kværnet løs om en ny Peugeot i månedsvis. Hvis vi også scorer den sidste opgave her, så lægger jeg sgu udbetalingen.” Ted tager den sidste tår af sodavandsdåsen og knuser den i sin fede hånd.

“Sam skal nok hive den i land. Hun er en fuego, mand.”

“Ahvafforenfisk?”

“Hun har ild i røven.”

“Sandt nok. Hvem er den næste?” Ted tjekker. “Åh. Ny kunde. En … øh … en mr. Price. Det her er den store gevinst, Sammy. Det er rigtige basører. Det her er udbetalingen til konens nye 205’er.”

Sam frisker sin makeup op, laver trutmund og ser sig i spejlet. Så holder hun inde et øjeblik, mens hun overvejer noget. Hun stikker hånden ned i sportstasken og fisker forsigtigt Chanel- jakken op. Hun holder den op foran sig, beundrer den flødefarvede uld og det pletfri silkefór og indånder den fjerne duft af en eller anden dyr parfume. Så løsner hun sikkerhedsbæltet og tager den på. Den er lidt stram, men føles helt vidunderlig. Hvem skulle have troet, at dyrt tøj rent faktisk føles anderledes? Hun justerer spejlet, så hun kan se, hvordan jakken smyger sig om hendes skuldre, og hvordan kraven indrammer hendes hals.

“Er det for meget?” spørger hun og vender sig om mod de to mænd.

Joel skæver til hende. “Ikke en skid for meget. Du ser tæske- godt ud, Sam. Du owner den totalt.”

“Han har ikke en chance,” siger Ted. “Gør det der, hvor du dingler stroppen ned ad hælen igen. De mister totalt fokus, når du gør det.”

Sam ser på sit spejlbillede og knejser lidt med nakken. Det er en uvant følelse, og hun begynder at kunne lide det. Hun kan knap nok genkende sig selv. Så tager hun sig pludselig i det og vender sig mod de andre. Hendes smil blegner.

“Er det … et svigt mod kvindesagen?”

“Hvad?”

“At forhandle røven ud af bukserne på en flok jakkesæt?” siger Ted.

“At … I ved … bruge sex som et våben. De her sko, de handler dybest set om sex, ikke?”

“Min søster siger, at hun har menstruationssmerter, når hun synes, personalemøderne varer for længe. Ifølge hende får det mændene til at afslutte mødet i en fart.”

“Min kone viste engang en dørmand sin bh for at komme ind på en natklub,” siger Ted. “Jeg var faktisk ret stolt.”

Joel trækker på skuldrene. “Som jeg ser det, må man bruge de våben, man har.”

“Glem kvindesagen,” siger Ted. “Tænk på min nye bil.”

De er fremme. Sam træder ud af bilen – ét ben ad gangen. Hun retter sig lidt op. Hun føler sig mere selvsikker i skoene nu, har fundet en mere målrettet måde at gå på, så hendes ankler ikke vrikker om. Hun tjekker sit hår i sidespejlet og kigger ned på sine fødder.

“Ser jeg okay ud?”

De to mænd smiler bredt til hende, og Ted blinker. “Mr. Price har ikke en chance.”

Seneste nyt

Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik