fbpx

Læseprøve på ‘De Overlevende’ af Jane Harper

Et mord ripper op i gamle hemmeligheder i en øde kystby på Tasmanien.

PROLOG

Hun kunne næsten have været en af De Overlevende. Det var sådan, hun stod, fanget i det matte lys, med ryggen til og havvandet skvulpende omkring fødderne. Så bevægede hun sig. Et næsten umærkeligt vægtskifte fra den ene fod til den anden, en indånding, men akkurat nok til at bryde illusionen, før den blev fuldendt.

Hun havde stadig blikket rettet væk fra ham, mod noget, han ikke kunne se i mørket. En bølge slog koldt mod hans ben og skummede hvidt om hendes nøgne lægge. Han så hende bøje sig og trække nederdelen op over knæene med sin frie hånd. Luften var mættet af en fin dis, og hendes bluse klistrede til ryg og lænd.

En ny dønning skyllede ind, og denne gang var understrømmen så stærk, at han måtte tage et skridt frem mod hende. Hun bemærkede det ikke. Hendes hoved var let foroverbøjet, sølvhalskæden glimtede over hendes kraveben, da hun lænede sig frem for at se nærmere på noget i vandet. Hun slap nederdelen, idet vandet trak sig tilbage, og løftede hånden for at slynge sin hestehale fra skulderen om i nakken. Den var tung af saltvand. Et enkelt hår havde sat sig fast i hendes ene mundvig, og hun førte fingrene hen over læberne og børstede det væk. En anspændthed byggede sig op i hans brystkasse og skuldre.

Hvis du skal gøre det …

Tanken var som en hvisken under bølgerne. Understrømmen trak igen. Han prøvede at kæmpe imod, men tog så endnu et skridt frem. Nu hørte hun ham, eller fornemmede ham måske. En slags forandring i luften omkring hende.

Hvis du skal gøre det …

Hun kiggede op. Han tog en dyb indånding og fyldte lunger- ne med luft.

Så gør det nu.

 

 

Læs mere om bogen her. 

Seneste nyt

Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik