fbpx
Biografi

F*CK RESTRICTIONS – AND YOUR MOM TOO

Rust dig til en rutsjetur gennem teenage hardlife i generation Z.

Hej, jeg er Victoria; en snæversynet, selvoptaget, overfølsom, perfektionistisk narrøv, der lider af offermentalitet (hvis min mor skulle sige det). Mine ekskærester ville nok også fremhæve min hårde, kække facade og mine tendenser til at overtænke alt, men ærligt talt, hvem bekymrer sig om dem? Jeg lader i hvert fald som om, at jeg ikke gør. Jeg betragter mig selv som en meget ærlig, logisk, ambitiøs og målrettet narrefisse, som ofte tager sig selv i at dele lidt for mange informationer om mine seksuelle eskapader. Tro mig, der er intet jeg hellere ville være end mystisk, men jeg kan bare ikke holde min kæft, så nu kan jeg lige så godt skrive en bog, hvor jeg udstiller mig selv fuldstændig.

Mit desperate behov for mandlig anerkendelse og mit perfektionistiske hoved endte med at bide mig i røven, da jeg udviklede en spiseforstyrrelse som fjortenårig. Mit syn på mad blev ekstremt forvrænget, hvilket udviklede sig til kostrestriktioner og overdreven træning, der gradvist gik amok over de næste fem år. Da jeg endelig opnåede en vis grad af selvindsigt, indså jeg, at spiseforstyrrelsen havde slugt mig (ironisk nok), og at jeg havde brug for hjælp.

I en mundrap, standupagtig stil tager 19-årige Victoria os med igennem de år, hvor hun gradvist fik et mere og mere usundt og anstrengt forhold til mad, og beskriver, hvordan det rev alt andet med sig og lagde hendes liv øde – i forhold til kærester, sex, træningsnarkomani, livslyst, ja, alt. Hvordan hun blev buret inde i sit eget liv, og hvordan hun – omsider – slap ud igen.

Det er Victorias håb, at hendes historie kan virke som et wakeupcall. Hun lægger ikke fingrene imellem og skåner ingen, allermindst sig selv, og man kan ikke andet end beundre hendes mod, styrke og fandenivoldskhed. Det er så ærligt, råt, skræmmende, men også morsomt. En helt usædvanlig bog, og det mest chokerende og livsbekræftende generationsportræt set længe.

Bogen udkommer også i en engelsk version, som er det sprog, Victoria oprindelig skrev den på, på trods af at hun er født og opvokset i Danmark

Antal sider:
250
Sprog:
Dansk
Design:
Solveig Agerbak
Udgivelsesdato:
25. januar 2024
ISBN:
9788772392004 (Trykt bog)
Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik