fbpx

Bøger om stærke kvinder

Er du vild med både historisk drama, autentiske beretninger og bøger om stærke kvinder og kvindeliv på tværs af tid og sted? Vi har fundet de bedste bøger med stærke kvinder frem lige her - brug den som inspiration til egen læsning, eller til en læseoplevelse, du vil give til en anden. 💖

Kvinden med den blå stjerne af Pam Jenoff

Attenårige Sadie Gault bor med sine forældre i Krakows jødiske ghetto, men da nazisterne begynder at deportere ghettoens indbyggere, søger Sadie og hendes forældre tilflugt i byens kloakker. Da hun en dag ser op fra kloakken, får hun øjenkontakt med den unge kvinde Ella Stepanek, der kommer fra et velhavende hjem med forbindelser til den tyske besættelsesmagt.
De to piger udvikler huerigt et tæt bånd, men i takt med at krigen bliver værre, bliver venskabet sat på en prøve. En smuk og inspirerende fortælling om krig og viljen til at overleve. Bogen er baseret på virkelige beretninger om de polske jøders flugt fra Krakow under 2. Verdenskrig.

Den hemmelige arv af Natasha Lester

Et klædeskab fyldt med Christian Dior-kjoler, en over tres år gammel hemmelighed og tre kvinder bundet sammen af 2. Verdenskrig. I ’Den hemmelige arv’ følger vi modekonservator Kat Jourdan, der ved et tilfælde finder et klædeskab fyldt med uvurderlige Dior-kjoler i hendes mormors hus.
Der er meget Kat ikke ved, og pludselig finder hun sig i en situation, hvor hun må stille spørgsmålstegn ved alt, hun troede, hun vidste om sin bedstemor.
En medrivende og smuk fortælling om kærlighed, venskaber, familie, trofasthed og om viljestyrken til at gøre det man vil, i en mandsdomineret og krigsramt verden.

Den franske fotograf af Natasha Lester

Den australske kunsthåndterer D’Arcy Hallworth kommer til ankommer til et smukt fransk chateau for at tage hånd om en samling berømte fotografier. Opgaven udvikler sig dog hurtigt, da hun undersøger, hvem fotografen bag billederne er. En absolut uforglemmelig historisk romance, der både charmerer og fanger sin læser, lige til sidste side.
Et absolut must-read for alle, der elsker at læse bøger, hvor fortid og nutid fletter sig sammen.

Huset på Rivieraen af Natasha Lester

Efter en personlig tragedie søger den australske modeekspert Remy Lang tilflugt i et smukt hus på Den Franske Riviera. Kort tid efter opdager hun en fortegnelse over nogle kunstværker, som blev stjålet under 2. Verdenskrig – kunstværker, som hun kan huske fra barnsben, har hængt på hendes børneværelse i Sydney. Det bliver starten på en opklaring af flere hemmeligheder, Remy må finde svar på, for at finde ud af, hvem hendes familie egentlig er.
En storslået og rørende fortælling om stærke kvinder i den franske modstandsbevægelse, der satte deres liv på spil i kampen mod nazisternes kunsttyveri. Ligesom Natasha Lesters andre bøger, er den fortalt vekslende mellem fortid og nutid.

Breve til livet af Ditte Giese & Anne Sofie Allarp

breve til livet

Breve til livet er en intens, tankevækkende og humoristisk brevveksling mellem evigt sjove og skønne Ditte Giese og Anne Sofie Allarp, i dialog omkring livet og døden, sex, politik, ægteskaber, venskaber, lykke og depressioner; og ikke mindst om at være kvinde midt i livet, og alt hvad dette indebærer. Det er åbne og ærlige samtaler, der både inspirerer og kalder til eftertanke.

Glæd dig også til Ditte Gieses kommende bog Ulige uger der udkommer 31. maj. 2022

Hannies bog af Lisa Wingate

I den turbulente tid efter den amerikanske borgerkrig rejser 18-årige Hanne ud forklædt som dreng for at lede efter sin mor og sine otte søskende, som blev stjålet af en slavehandler i krigens kaos. Med sig har hun tre glasperler, hun fik af sin mor. På sin vej møder Hanne mange lignende skæbner, tidligere slaver, der drømmer om at blive genforenet med deres familie. En fængslende og gribende roman inspireret af virkelige begivenheder og de originale avisannoncer fra Sydstaterne, hvori frigivne slaver mod betaling kunne efterlyse savnede slægtninge.

Hannies

Seneste nyt

Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik