fbpx
Roman

Kommandantens sekretær

Stærk fortælling fra Anden Verdenskrig om modet til at beskytte dem man elsker. Af den tidligere pentagon-ansatte Pam Jenoff.

1939: Nittenårige Emma Bau har kun været gift i tre uger, da tyskerne invaderer Polen, og hendes mand, Jacob, tvinges til at gå under jorden. Selv ender hun i en jødisk ghetto, men med hjælp fra modstandsbevægelsen lykkes det hende at flygte til Krakow. Der påtager hun sig en ny identitet som den ikkejødiske Anna Lipowski og flytter ind hos Jacobs tante.

Til en middag får den tyske kommandant Georg Richwalder øje på Anna og drages straks af hende. Den højtstående nazist tilbyder hende jobbet som sin sekretær, og hun siger ja i håb om at få adgang til oplysninger, der kan komme modstandsbevægelsen til gode. Men deres forhold bliver mere og mere kompliceret, som krigen skrider frem, og Anna tvinges til at træffe skæbnesvangre beslutninger, der risikerer at afsløre hendes dobbeltliv og at bringe dem, hun elsker, i fare.

Pam Jenoff fortæller i et interview til Feathered Quill, at romanen er inspireret af virkelige hændelser under krigen:

”Jeg tilbragte flere år som diplomat for Udenrigsministeriet i midten af 1990’erne, hvor jeg boede i Krakow og arbejdede med polsk-jødiske relationer og Holocaust-spørgsmål. Her kom jeg meget tæt på det overlevende jødiske samfund, og vendte hjem, rørt over disse oplevelser og med ønsket om at skrive en roman, der afspejlede dem. Jeg mødte to Holocaust-overlevende, som fortalte mig den sande historie om Krakow-modstanden – en historie jeg aldrig havde kendt, selv om jeg havde boet der. Det blev inspirationen til Kommandantens sekretær.”

Find en gratis læseprøve på bogen her.

 

"Medrivende og spændende."
Femina
"Den perfekte roman til dig der er vild med historisk fiktion og ikke mindst en dragende fortælling."
bogens_liv
"Med Kommandantens sekretær har Pam Jenoff virkelig overgået sig selv."
bogbanden
"Endnu en gang har Pam Jenoff skrevet en bog, der læser sig selv ... Fælles for Jenoffs bøger er, at man tydeligt kan mærke den grundige research, der er gået forud for tilblivelsen af romanerne, og jeg glæder mig altid til, at den næste bog kommer på markedet."
bogblogger.dk
"Jeg havde bogen i mine tanker, hver gang jeg ikke læste i den, og når jeg så sad med den, kunne jeg ikke slippe den igen."
randis_bogreol
"En roman, der virkelig holdt mig fanget ... en fantastisk historie, hvor man bare måtte vide, hvad næste træk mon blev. Jeg vil glæde mig til at læse mere fra Jenoffs forfatterskab og vil anbefale romanen til alle, der holder af historiske romaner."
bog_finken
"Pam Jenoff skriver mesterlige historiske romaner, og dette er noget af det ypperste fra hendes hånd."
bbcs.bogunivers
"En god og spændende roman med historiske elementer, som jeg fra start blev draget af."
laeseoplevelserdk
boegerne_i_mit_liv
"En stærk og medrivende roman."
randiglensbo.dk
"Meget spændende historisk roman ... svær at lægge fra sig."
bogrummet.dk
Forfatter:
Antal sider:
360
Sprog:
Dansk
Oversat af:
Anne Matthiesen
Udgivelsesdato:
13. april 2023
ISBN:
9788772391434 (Trykt bog)
9788775621910 (E-bog)
9788775621927 (Lydbog)
Nyhedsbrev
Få besked når vi har noget på hjerte
Vores nyhedsbreve sendes i Mailchimp. Ved tilmelding accepterer du, at vi deler dit navn og din e-mail med Mailchimp. Læs Mailchimps privatlivspolitik